Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară Shokupan, celebra pâine japoneză cu lapte, pufoasă ca vata

Cum se prepară Shokupan, celebra pâine japoneză cu lapte, pufoasă ca vata
O felie groasă de pâine cu lapte japoneză, prăjită, cu unt poate fi una din bucuriile vieții. Ceva simplu ce dă savoare unei zile.

Ingrediente pentru pâine japoneză cu lapte

250 ml apă caldă (nu prea fierbinte)

20 g zahăr

7 g sare

10 g miere

7 g drojdie instant

25 g unt sărat la temperatura camerei (se adaugă după 5 minute de frământare)

350 g făină de pâine

20 g lapte praf

½ linguriță de ulei

O cantitate generoasă de unt nesărat (pentru ungerea formei de pâine)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romany Henry (@dudu_eats)

Mod de preparare

Într-un bol de mărime medie se adaugă: apa caldă, sarea, zahărul, mierea, drojdia și se amestecă bine. Se lasă să se facă spumă timp de 10 minute. Într-un alt bol mare se amestecă, separat, făina și laptele praf și se face o gaură în centru. Puneți amestecul de drojdie cu bule în făină și amestecați cu bețișoarele sau cu o spatulă.

Se amestecă până când nu mai există bucăți uscate și se lasă timp de 20 minute. Se acoperă vasul cu un prosop umed. După cele 20 de minute,  folosiți un mixer vertical și  frământați timp de 5 minute. Amestecul se va transforma dintr-o masă lipicioasă într-una netedă. Adăugați untul și frământați, la un nivel mai puternic, timp de încă 5 minute.

Scoateți aluatul pe o suprafață curată și faceți o bilă netedă. Ungeți un bol mare adăugați aluatul și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați la dospit timp de 45 de minute într-un loc cald. După aceea îl împărțiți în 3 bucăți care se rulează ca niște bușteni. Ungeți forma de copt cu unt, puneți câte un buștean, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se dubleze în volum (40 – 50 de minute).

Apoi coaceți la cuptor la 190 – 200 de grade C timp de 20 de minute sau până când pâinea japoneză cu lapte devine aurie. Se răcește pâinea, scoasă din forma de copt, pe un grătar de sârmă timp de 1 – 2 ore înainte de a fi tăiată.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre