Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară tortul din napolitane, rețeta de vară devenită virală pe internet

Cum se prepară tortul din napolitane, rețeta de vară devenită virală pe internet
Vara parcă vream cu toții mai multe deserturi decât în orice altă perioadă a anului. Dar, fiind foarte cald, nu ne prea vine să încingem cuptorul. Din fericire, soluțiile sunt la îndemână.

Tortul din napolitane este rețeta verii, virală pe internet în acest moment. Este absolut fabulos rezultatul, iar prepararea este super simplă.

Nici ingredientele nu sunt complicate, iar după ce o veți urmări, veți putea decide dacă preparați singuri crema sau dacă apelați la două plicuri de budincă de vanilie, de exemplu. Rețeta  ce urmează este cu vanilie, lămâie și ciocolată albă, însă asta nu înseamnă decât că așa e o variantă a ei. Puteți prepara acest desert de tort din napolitane folosind orice fel de napolitane și puteți face crema din ce doriți. De exemplu, cu cacao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cookrate – Cakes (@cookrate.cakes)

Cum se prepară tortul din napolitane

Ingrediente: lapte pentru hidratat napolitanele: 100 mililitri, napolitane: 600 grame, ouă: 2 bucăți, zahăr: 100 grame, lămâie: 1 bucată, mare, amidon de porumb: 50 grame, lapte pentru cremă: 500 mililitri, ciocolată albă: 80 grame, vanilie

Mod de preparare: Începeți prin a pregăti o formă de tort cu pereți detașabili. Tapetați-o cu hârtie de copt. Nu veți coace desertul după rețeta virală pe internet, însă va fi mai bine să lucrați „curat”.

Tăiați napolitanele la aceeași dimensiune, astfel încât să fie ceva mai scurte decât pereții formei de tort. Pregătiți într-un bol laptele pentru hidratat napolitanele, apoi înmuiați fiecare bucată și puneți-o în forma de tort. Alăturați bucățile, ordonat, una lângă alta, până umpleți cu totul tava. Puteți urmări în clipul atașat cum se procedează.

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți gălbenușurile într-un vas aflat pe cuptor la foc mic, adăugați zahărul și zeama de lămâie. Apoi amestecați bine. Adăugați și amidonul de porumb, apoi laptele pentru cremă, amestecând bine, pentru a evita formarea de cocoloașe. Continuați să amestecați până ce budinca rezultată se întărește. Dați vasul deoparte și încorporați bucățile de ciocolată albă. Amestecați bine. Crema este gata.

Dacă doriți să îi schimbați consistența și să o faceți mai aerată, puteți bate albușurile spumă și să le încorporați în ea. Turnați crema peste napolitane, apoi dați tortul la frigider pentru minim o oră, acoperit cu folie alimentară. Decorați înainte de servire cu felii subțiri de lămâie și fulgi de cocos.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre