Simona Ionescu / Redactor Șef

Dacă vrei să slăbești – Rețetă de desert dietetic: Prăjitură cu afine, fără făină

Dacă vrei să slăbești – Rețetă de desert dietetic: Prăjitură cu afine, fără făină
După sărbători, când, oricât ne-am fi străduit să fim atenți la alimentație, am mai călcat pe alături, un desert dietetic e tot ce ne-ar prinde bine.

Asta pentru că suntem încă pe „modul de sărbătoare” și ne tot vine să mâncăm bunătăți. Această prăjitură dietetică cu afine este tot ce aveți nevoie să preparați. Se face ușor, conține doar câteva ingrediente și, în plus, e plină de sănătate. În plus, e fără făină.

Afinele sunt un fruct care ar trebuie să fie nelipsit din alimentația unei familii, datorită beneficiilor lor pentru sănătate. În această perioadă ele se găsesc din belșug.

Afinele sunt printre fructele cele mai bogate în nutrienți. O porție de 1 cană (148 de grame) de afine conține: 4 grame de fibre, 24% din doza zilnică recomandată de  Vitamina C, 36% din doza zilnică recomandată de  Vitamina K, 25% doza zilnică recomandată de mangan.

Afinele sunt considerate „reginele” alimentelor antioxidante. Ele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului. Așa cum știți, antioxidanții protejează corpul uman de radicalii liberi, care fiind molecule instabile pot deteriora celulele și pot contribui la îmbătrânire și boli, precum cancerul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susi | Food (@susasrezepte)

Ingrediente pentru prăjitură dietetică cu afine

750 g cremă de brânză quark 20%.

5 ouă

200 g eritritol sau 150 g zahăr

1 pliculeț de pudră de cremă de vanilie

200 g afine sau fructe la alegere.

Formă de copt: aprox. 28× 17 cm

Mod de preparare

Începeți să amestecați într-un vas crema de brânză cu ouăle și îndulcitorul. Adăugați și vanilia. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți tava cu hârtie de copt, turnați compoziția și presărați afinele deasupra. Coaceți timp de 45 – 60 de minute (spunem asta, deoarece fiecare cuptor coace diferit).

Testul scobitorii este de ajutor și în cazul acestei prăjituri, chiar dacă ea nu conține făină). Pentru a nu se usca, se acoperă prăjitura cu hârtie de copt pentru primele 20 de minute. Se lasă să se răcească în cuptor. Se dă la frigider pentru aproximativ 3 ore, înainte de a fi servită prăjitură dietetică cu afine și fără făină.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre