Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce nu este bine să ținem dietă înainte să mergem la plajă sau la nuntă. Avertizarea nutriționiștilor

De ce nu este bine să ținem dietă înainte să mergem la plajă sau la nuntă. Avertizarea nutriționiștilor
Foarte multe femei constată, la începutul verii, că s-au îngrășat de anul trecut până acum și încep, brusc, să-și urască propriul corp. Brusc intră la cele mai drastice diete, în încercarea disperată de a-și etala, în concediu, un trup de invidiat. Ei bine, aceste diete nu sunt deloc bune pentru organism, avertizează experții în nutriție.

Cele mai multe diete sunt haotice, stricte, chinuitoare şi „pe termen foarte scurt” pentru a obtine rezultate vizibile într-o cursă contracronometru, avertizează nutriționistul Anca Alungulesei. Aceasta ne învață care sunt pașii de urmat pentru a avea un „corp de plajă”.

„O dietă eficientă pentru a avea mult doritul ”corp de plajă” ar trebui începută cu măcar două luni înainte de plecarea în concediu, slăbitul sănătos, conştient şi de durată fiind de 3-5 kg încă din prima lună. Hai să gândim că este vară tot anul pentru eficienţa procesului de slăbire! În fiecare zi, indiferent de vremea de afară, trebuie să îţi placă felul în care arăţi, corpul tău, dar şi felul în care te face să te simţi. Anotimpul călduros coincide cu „activarea” nevoii intrinseci de a arăta bine, de a fi în formă, de a te plăcea, nevoie care, la prima vedere, pare mai puternică decât dorinţa de a mânca orice, oricât şi oricând”, explică nutriționistul.

Trebuie să avem grijă mereu de noi

Nutriționistul spune că instrumentul cel mai important în procesul de slăbire este creierul, și nu farfuria. Astfel  trebuie să ne impunem să facem față ispitelor tot timpul anului, nu doar cu o lună înainte de vacanță. „Setarea dietelor clasice în funcţie de diverse evenimente precum participarea la nunţi, botezuri sau concedii relevă faptul că grija faţă de propria persoană este punctuală, cu începere şi dată de finalizare. Grija faţă de noi înşine ar trebui să fie continuă. Iar felul în care mănânci nu trebuie să fie rupt de contextul în care trăieşti. Mereu vom avea în viaţă evenimente speciale, iar mâncatul sănătos nu trebuie să fie ca o anexă în viaţa noastră, ci să facă parte din fiecare zi”, mai spune Anca Alungulesei.

Opt pași pentru a slăbi

  1. Setarea scopului şi nu a obiectivului
  2. Setați-vă creierul pe viitor, si nu pe rezultatul pe termen scurt
  3. Reducerea la minim a cantităţii de carbohidraţi consumaţi zilnic
  4. Introducerea în planul de mese grăsimi sanatoase, bogate în omega 3 – care ajută la instalarea senzaţiei de saţietate, reducerea apetitului şi a poftei de dulciuri
  5. Consumul, cat mai des posibil, de alimente fermentate
  6. Odihnă cât mai multă
  7. Hidratare intensă
  8. Număratul bucuriilor zilnice şi a reuşitelor în loc de numărarea caloriilor şi a frustărilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre