Simona Ionescu / Redactor Șef

Eclere în formă de inimă. Rețetă fină de Dragobete

Eclere în formă de inimă. Rețetă fină de Dragobete
Aceste eclere sunt perfecte pentru a le face pentru jumătatea ta de Dragobete.  Sunt surprinzător de ușor de făcut și merită toată energia.

Ingrediente pentru eclere în formă de inimă

125 ml de apă

125 ml de lapte

125 g de unt

145 g de făină

2 lingurițe de zahăr

În jur de 3 ouă sau 220 g ou (mai mult sau mai puțin trebuie să verificați consistența)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Recipes, bakingtips & deliciousness (@bakedbylaora)

Mod de preparare

Se aduc apa, laptele, zahărul și untul la un clocot ușor într-o cratiță și se iau de pe foc. Încorporează făina cu ajutorul unei spatule de  silicon și amestecă până când scapi de cocoloașe. Adăugați din nou aluatul pe foc mic și „gătiți” aluatul până când pe fundul cratiței începe să se formeze un strat foarte subțire de lapte evaporat.

Transferați aluatul într-un bol și mestecați, cu un mixer, încet, adăugând ouăle, puțin câte puțin. Puteți face acest lucru și cu mâna, până când aluatul devine lucios. Când aluatul este gata, veți obține o formă de V când aluatul alunecă de pe spatulă. Lăsați aluatul să se odihnească în frigider pentru aproximativ 30 de minute, apoi turnați-l într-un poș. Preîncălzește cuptorul la 200°C și coboară temperatura la 180°C chiar înainte de a introduce eclerele în cuptor.

Eclerele se toarnă pe o tavă de copt în formă de inimă, așa cum se vede în videoul atașat.  Nu uitați că acestea se vor dubla ca mărime în timpul coacerii, așa că asigurați-vă că au doar  3 – 4 cm lățime în diametru. Coaceți eclerele timp de aproximativ 35 – 38 de minute. Trebuie să fie aurii și tari la exterior.

Separat pregătiți o cremă de patiserie ușoară combinând 1 pachet de budincă de vanilie (aproximativ 500 g – urmați instrucțiunile de pe ambalaj și lăsați-o să se răcească complet) cu 300 g de frișcă bătută. Se adaugă, de asemenea, 50 g de zahăr pudră și pastă de vanilie la frișca bătută.

Umpleți inimile cu această cremă, apoi înmuiați-le, pe partea superioară, în ciocolată rubinie ( sau de orice altă culoare) topită Lasă-le să se odihnească în frigider între 30 de minute și 1 oră înainte de a le savura.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre