Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncarea preferată a Elenei Gheorghe are un nume ciudat. Vă arătăm cum se prepară

Mâncarea preferată a Elenei Gheorghe are un nume ciudat. Vă arătăm cum se prepară
Elena Gheorghe este una din artistele îndrăgite din România. Talentată, frumoasă și cu o carieră bine structurată, vedeta este foarte atentă la siluetă. Are o preferință culinară aparte, și asta o ajută.

Născută și crescută lângă București, căsătorită cu un român, Elena Gheorghe are ca mâncare preferată un preparat cu nume ciudat. Se numește Piperchi țârgâsiti și, pe cât de exotic sună, pe atât de simplu de preparat este. În plus, preparatul este sățios, dar cu un aport mare de proteine și puține calorii. Așa ceva, să tot mănânci.

Secretul meniului preferat de Elena Gheorghe a fost devoalat de Nicolas Enache, fitness model, trainer și nutriționist. Pe canalul său de Instagram acesta a ținut să prezinte urmăritorilor săi rețeta. A și filmat-o și pe vedetă gustând preparatul, iar rezultatul, după cum se vede, a fost satisfăcător.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolas Enache (@nicolas_aesthetics)

Cum se prepară Piperchi țârgâsiti, mâncarea preferată a Elenei Gheorghe

Mâncarea preferată a Elenei Gheorghe este Piperchi țârgâsiti, un preparat tradițional macedonean. Se prepară simplu. Nutriționistul mărturisește că a căutat pe Google rețeta, apoi s-a pus să o prepare. A folosit 3 ardei kapia, roșii, aproximativ aceeași cantitate ca și în cazul ardeilor, un cățel de usturoi. Mai e nevoie de puțin unt și brânză.

Ardeiul se taie cubulețe și se călește în unt, apoi se rade deasupra un cățel de usturoi. Abia acum se adaugă și roșiile mărunțite și ele. Când s-au înmuiat acestea, se adaugă telemea rasă, după gust. Se amestecă totul până ce brânza se topește. Se adaugă un ou bătut și se oprește focul. Se amestecă bine încă puțin și se condimentează totul cu piper și sare. Piperchi țârgâsiti se servește cu pâine (1 – 2 felii, eventual rumenite în prealabil, pentru un plus de arome).

Elena Gheorghe a mărturisit că, de obicei, ea prepară Piperchi țârgâsiti acasă adăugând brânză grasă de oaie. Ar mai fi de spus că Piperchi țârgâsiti înseamnă, în traducere, ardei prăjiți. Acesta este un preparat delicios și foarte sățios, pe care aromânii îl gătesc, din moși-strămoși, cu mare plăcere, fiind nelipsit din bucătăriile lor. Pentru evenimente speciale, cu mulți meseni, preparatul se gătește la ceaun.

Sursa: Instagram / Nicholas aestetics

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre