Simona Ionescu / Redactor Șef

Flori de baclava cu umplutură de fistic, un dulce fin pentru o zi de weekend

Flori de baclava cu umplutură de fistic, un dulce fin pentru o zi de weekend
Indiferent de ocazie, bunătățile tradiționale sunt de două ori mai gustoase la orice petrecere. Pregătiți-vă să vă transformați bucătăria într-una turcească și să preparați aceste baclavale aparte.

Baclavalele sub formă de flori sunt chiar mai simplu de preparat decât rețeta originală. Schimbând umplutura de fistic tocat din baclava cu unt de fistic făcut în casă sporește aroma acestui desert.

Ingrediente pentru baclava cu umplutură de fistic

Sirop de zahăr

-1 3/4 cești de zahăr granulat

-3/4 ceașcă de apă

-1 ½ lingură de sirop de glucoză (opțional)

-1 lămâie, stoarsă pentru suc de lămâie

-1/8 linguriță de sare

-1 lingură de apă de flori de portocal

Umplutură de nuci

-3 căni de fistic crud nesărat, fără coajă, decojit

-1/2 linguriță de sare de mare

Patiserie

-2 pachete de aluat filo (30 de foi), decongelate

-1 1/8 cești de unt topit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joyce Mrad (@joyfulhomecooking)

Mod de preparare

Pentru sirop combinați toate ingredientele (cu excepția apei de flori de portocal) într-o cratiță mică. Așezați cratița la foc mediu și aduceți-o la temperatura de fierbere. Se amestecă ocazional pentru a lăsa zahărul să se dizolve. Adăugați apa din flori de portocal după ce amestecul dă în clocot. Se amestecă bine și se lasă deoparte pentru a se răci.

Prăjiți fisticul în cuptor la 165 de grade C timp de 10 minute. Dați deoparte să se răcească. Amestecați fisticul prăjit cu sare într-un robot de bucătărie de mare viteză până când ajunge la textura dorită.

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade C. Întindeți foile de aluat filo pe un blat curat. Folosiți un tăietor de biscuiți pentru a crea foi de aluat de formă rotundă. Ungeți ușor fiecare cerc cu unt topit. Asamblați 10 foi rotunde pe lungime într-un rând, asigurându-vă că marginile lor se suprapun. Puneți umplutura de fistic în centrul fiecărui cerc și întindeți-o pe rândul de cercuri. Pliați cercurile unul câte unul pentru a crea o bandă în formă de semilună. Rulați cercurile conectate de la stânga la dreapta pentru a forma un trandafir. Ajustați forma cu degetele și fixați marginea benzii de aluat cu unt dacă este necesar.

Repetați pașii pentru restul aluatului pentru a face mai mulți trandafiri, apoi folosiți o tavă de brioșe pentru coacere. Coaceți la cuptor (20 – 30 minute). Când sunt gata, baclavalele, turnați imediat siropul răcit peste și decorați cu fistic zdrobit.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre