Simona Ionescu / Redactor Șef

Foi de viță în toiul iernii? Da, cu condiția să știți cum să le depozitați. Rețeta nu dă greș niciodată

Foi de viță în toiul iernii? Da, cu condiția să știți cum să le depozitați. Rețeta nu dă greș niciodată
Sărmăluțe în foi de viță, savuroase, când afară gerul e în toi? Nimic nu este imposibil, dacă știți să le păstrați așa cum scrie la carte.

Sunteți îndrăgostiți iremediabil de preparatele în foi de viță? Aveți ocazia să le consumați în orice anotimp, dacă veți ști un mic secret.

Foi de viță în toiul iernii? Da, cu condiția să știți cum să le depozitați. Trucul care nu dă greș niciodată

Cu siguranță, cea mai bună variantă pentru a păstra ca la carte frunzele de viță în timpul iernii rămâne congelatorul. Spălați bine frunzele, depozitați în punguțe și puneți la congelator. Se vor păstra intacte, fără a se rupe sau strivi.

Grape or Vine Leaves in bottle of water for Turkish Dolma. Organic Food.

În borcan, cu saramură

Bunicile le mai recomandă gospodinelor și o altă rețetă excepțională. Tot ce trebuie să faceți este să aranjați frumos frunzele de viță într-un borcan sau în sticle cu gura mare. Dar asta doar după ce le spălați foarte bine și le opăriți puțin. Adăugați apoi o saramură obținută dintr-o lingură mare cu sare la un litru de apă, fiartă și răcită foarte bine.

O altă variantă este să puneți la fiert apă cu sare și borș, iar când dă în clocot să opăriți frunzele, apoi să le lăsați la răcit. Faceți apoi pachețele de 10-15 frunze, rulați și puneți în pungi pe care le introduceți la congelator.

Frunze de ștevie proaspete și aromate

La fel puteți proceda și cu frunzele de ștevie. Când le veți scoate din frigider, veți constata că sunt proaspete și aromate. Frunzele de ștevie pot fi folosite atât în ciorbe, cât și tocănițe, sau puteți face din ele sarmale delicioase. Ștevia este indicată pentru detoxifierea organismului, dar și pentru curele de slăbire.

De asemenea, planta contribuie la accelerarea proceselor de mineralizare și reechilibrare a organismului. Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă ștevie și în reumatism, gută, infecții ale pielii sau insuficiență hepatică.

Sursă foto: divainbucatarie, retetepractice, aromaverde

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre