Friptură de weekend în stil japonez, inventată de Jamie Oliver

Friptură de weekend în stil japonez, inventată de Jamie Oliver
Celebrul bucătar englez Jamie Oliver spune despre această rețetă inventată de el că are la bază un fel de mâncare pe care a gustat-o în Japonia. El apreciază că este cea mai delicioasă friptură cu salată pentru weekend.

Rețeta lui Jamie Oliver se prepară din mușchi de vită, dar am încercat și cu mușchiuleț de porc și este deosebit de bună. Cantitățile sunt pentru două porții.

Ingredientele necesare:

Se folosesc două felii de mușchi de vită de circa 2,5 cm grosime.

O jumătate de ridiche albă.

Câteva ridichii proaspete.

Un ardei iute roșu proaspăt.

O legătură de pătrunjel sau coriandru proaspăt. Două linguri apă.

Două linguri tahini adică pastă de susan.

O linguriță sos de soia.

Zeama de la o lămâie verde (lime).

Sare de mare.

Piper negru proaspăt măcinat.

Ulei de măsline.

Jamie Oliver își prezintă unul dintre preparate într-o emisiune tv

Mod de preparare

Scoateți feliile de mușchi din frigider cu 15 minute înainte să le frigeți. Puneți-le pe o farfurie și lăsați-le deoparte în timp ce preparați restul ingredientelor.

Curățați ridichea albă, apoi o tăiați în felii subțiri pe care le puneți într-un castron. Tăiați ridichiile roșii rondele subțiri, curățați de semințe ardeiul iute și tăiați în felii subțiri. Adăugați totul la fâșiile de ridiche albă și roșii.

Puneți bucățele rupte cu mâna din frunzele de pătrunjel și puneți-le în castron.

Preparați sosul. Adăugați treptat apa la cele două linguri de tahini și amestecați până când obțineți o pastă omogenă. Adăugați sosul de soia și cea mai mare parte din zeama de lămâie verde. Gustați și vedeți dacă este suficient de bun.

Preparați friptura. Încălziți o tigaie în care încap ambele felii de mușchi, fără ca acestea să se atingă. Condimentați carnea cu sare de mare și piper negru, apoi o frecați cu puțin ulei de măsline și așezați-o ușor în tigaie.

Frigeți carnea timp de circa 8 minute întorcând feliile din minut în minut și micșorând flacăra după primul minut.

Lăsați carnea să stea câteva minute după ce ați scos-o pe farfurie. Apoi tăiați-o în fâșii subțiri.

Adăugați zeama de la carne în sosul de tahini și turnați apoi acest sos peste salată. Adăugați feliile de carne și totul este gata.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre