Simona Ionescu / Redactor Șef

Găluște de pâine cu sos de ciuperci cu smântână – Super rețeta zilei!

Găluște de pâine cu sos de ciuperci cu smântână – Super rețeta zilei!
Aceasta este rețetă bavareză, ideală pentru a fi gătită în orice anotimp. Este sățioasă și delicioasă.

Dacă sunteți în căutarea inspirației în bucătărie, o opțiune poate fi mâncarea specifică altor țări. Această rețetă de găluște de pâine servite cu un sos delicios cu ciuperci, poate fi o decizie interesantă. În plus, dacă țineți post, puteți prepara rețeta vegan, înlocuind smântâna de origine animală cu una vegetală.

Ingrediente pentru găluște de pâine cu sos de ciuperci cu smântână

260g de pâine veche

1 ceapă

½ legătură de pătrunjel

1 lingură de ulei de măsline

200ml supă de legume

Sare

piper proaspăt măcinat

nucșoară

1 lingură de amidon de porumb

½ linguriță de praf de copt

2 linguri de făină

250 g de ciuperci Champignon

250 g de ciuperci de alt tip

1 ceapă, decojită

2 linguri de ulei de măsline

5 g de ciuperci porcini uscate (opțional, pentru aromă)

100 ml de vin alb sec

1 lingură rasă de făină

250ml supă de legume

250g smântână (opțional, vegetală)

1 drojdie nutritivă (opțional)

½ legătură de pătrunjel

Sare și piper

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o cratiță și se sotează ceapa tocată. Se toarnă două treimi din supa de legume, se asezonează cu sare, piper și un vârf de nucșoară și se aduce o dată la fierbere. Se toarnă peste pâine. Se adaugă pătrunjelul tocat. Se amestecă făina cu praful de copt și o treime din restul de supă și se adaugă peste pâine, se amestecă lejer și se lasă să stea aproximativ 25 de minute. Se fierbe apa și se sărează bine, se reduce focul astfel încât să fiarbă doar la foc mic.

Se amestecă puțină apă cu amidonul alimentar și se adaugă în oală. Adăugați găluștele și lăsați-le la fiert timp de 20 de minute. Separat se încălzește 1 lingură de ulei într-o cratiță și se sotează ceapa și jumătate din cantitatea de ciuperci. Adăugați ciupercile uscate și drojdia nutritivă. Deglați cu vin.

Se toarnă bulionul, se amestecă bine și se aduce la fierbere. Adăugați a doua jumătate din cantitatea de ciuperci. Adăugați smântâna și aduceți la fierbere. Fierbeți la foc mic timp de 20 de minute. Adăugați pătrunjelul, apoi serviți câte o porție generoasă de sos de ciuperci cu 1 – 2 găluște de pâine.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre