Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoșile rapide, spectacolul verii. O rețetă foarte simplă, fără făină, pentru doamne cu talie fină

Gogoșile rapide, spectacolul verii. O rețetă foarte simplă, fără făină, pentru doamne cu talie fină
În toiul verii, când costumele de baie sunt la modă, delicioasele gogoși fără făină sunt tot ce vă trebuie pentru a vă simți perfect. Rețeta se prepară imediat, iar produsul final e pur și simplu fantastic.

Dacă invitații bat la ușă și nu aveți prea mult timp pentru a sta în bucătărie, aveți la dispoziție un desert incredibil de bun: gogoși fără făină. Iată cât de simplă e rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă, 2 linguri cu zahăr, un praf de sare, 250 ml kefir, 250 g griș, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Potrivit www.delicatese.net, începeți minunata rețetă prin a sparge ouăle într-un castron mai mare, apoi adăugați 2 linguri cu zahăr și un praf de sare. Bateți foarte bine ingredientele până când amestecul va fi omogen. Puneți și kefirul în amestec și amestecați foarte bine până când acesta va fi foarte bine încorporat. Este momentul să adăugați și grișul și amestecați din nou foarte bine până când compoziția va fi uniformă. Adăugați acum și o linguriță cu bicarbonat de sodiu și amestecați din nou.

Gogoșile le puteți consuma simple sau cu diferite topping-uri

Gogoși fără făină, perfecte pentru vară

Lăsați compoziția să se odihnească în jur de 10-15 minute. E foarte important ca grișul să absoarbă tot lichidul și să se umfle. Între timp puneți la încălzit o tigaie antiaderentă. Luați cu o lingură din compoziție și puneți în tigaie, până veți forma gogoșele mici. Aveți grijă să le întoarceți pe fiecare parte.

Gogoșelele vor fi gata atunci când sunt coapte în interior și aurii pe exterior. Delicioasele gogoși le puteți servi ca desert sau ca un mic dejun alături de o cafea aburindă. Le puteți consuma simple, puteți să le pudrați cu zahăr. Sunt delicioase dacă veți pune miere sau orice fel de topping care vă face cu ochiul. Sunt atât de bune că nu vor sta mult timp pe platou…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre