Simona Ionescu / Redactor Șef

Gustare sănătoasă. Budincă cu semințe de chia și scorțișoară. Mai că se prepară singură! Rețetă

Gustare sănătoasă. Budincă cu semințe de chia și scorțișoară. Mai că se prepară singură! Rețetă
Această budinca de semințe de chia cu scorțișoară este o opțiune grozavă pentru micul dejun, deoarece durează 5 minute pentru a o prepara. Tot ce trebuie să faceți e să vă amintiți să o preparați de cu seară. Peste noapte se întâmplă magia.

Semințele de chia au mari beneficii entru corp. Printre altele, ajută la dietă, dar și la o hidratare mai bună. Semințele de chia nu modifică savoarea alimentelor și de aceea pot fi integrate în alimentația zilnică. Se pot folosi în supe, salate, iaurturi, cereale, prăjituri, pâine. Le puteți combina cu orice, după preferințe și imaginație.

Semințele de chia nu conțin gluten, fiind astfel ideale și pentru persoanele cu intoleranță. În schimb, sunt pline de Omega 3, antioxidanți și fibre. Ele conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 2 ori mai multe fibre decât ovăzul, de 2 ori mai multe proteine decât orice legumă, de 2 ori mai mult potasiu decât banana.

În plus, semințele de chia sunt bogate în proteine de înaltă calitate, minerale esențiale. Principalul avantaj al acestor semințe este faptul că sunt dense din punct de vedere nutrițional, astfel că 28 de grame de semințe de chia au 137 kcal, din care 46% carbohidrați sub formă de fibre, 34% grăsimi și 20% proteine. În plus, acestea sunt bogate în vitamine și minerale, precum magneziu, fosfor sau seleniu.

Ingrediente pentru budincă cu semințe de chia și scorțișoară

3 linguri de semințe de chia

1 linguriță scorțișoara

1/4 linguriță extract de vanilie

1 lingură sirop de arțar

1 cană lapte vegetal

Mod de preparare

Cum spuneam, prepararea acestei budinci este extrem de simplă. Pur ți simplu adăugați toate ingredientele într-o ceașcă și amestecați până la omogenizare. Amestecați din nou după 5 minute pentru a preveni constituirea de cocoloașe.  Apoi lăsați la frigider pentru cel puțin 1 oră sau, mai bine peste noapte. Puteți servi budinca de semințe de chia cu scorțișoară alături de iaurt sau fructe, pentru un plus de energie la micul dejun.

Cantitățile prezentate sunt pentru o porție, dacă soriți să faceți mai multe, pur și simplu înmulțiți cantitățile de câte ori e necesar. De asemenea, budinca se poate prepara și cu lapte obișnuit.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre