Simona Ionescu / Redactor Șef

Hamburgerul românesc al lui chef Nicolai Tand: Pită cu carne, piure de cartofi și salată de varză

Hamburgerul românesc al lui chef Nicolai Tand: Pită cu carne, piure de cartofi și salată de varză
Chef Nicolai Tand ne-a obișniuit cu preparatele sale interesante, inspirate din zonele vizitate, sau chiar din zona de baștină. El a gătit cu nostalgie și gândul la copilărie, în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă de pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză.

Hamburgerul „românesc” al lui chef Nicolai Tand e o delicioasă și spectaculoasă rețetă de pita umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză.

Hamburgerul românesc – Ingrediente

Pentru aluat de pită: 500 gr făină

150 ml apă

20 ml ulei

5 gr drojdie uscată

5 gr zahăr

2 gr sare

Pentru friptură: pulpă de porc

1 ceapă

1 morcov

1 fir de praz

ulei de floarea soarelui

sare și piper

2-3 căței de usturoi

Pentru piure de cartofi: 500 gr cartofi

50 gr unt

150 ml lapte

sare și piper

Pentru salata de varză: 1 varză albă

1 legătură de mărar

sare și piper

ulei

oțet

Mod de preparare

Începem cu prepararea pitelor care necesită mai mult timp și de dospire și de coacere. Iată cum se prepară pita de casă. Se pune apa la încălzit. Drojdia se amestecă cu zahărul și puțină apă caldă, până se diluează. Făina se cerne și se amestecă cu sarea. La mijlocul ei se toarnă drojdia diluată și se lasă 10 minute să se activeze.

Apoi se frământă aluatul amestecând făina cu drojdia activată și turnând treptat apa caldă, alternând cu uleiul. Aluatul de pâine rezultat se lasă la dospit 40-50 de minute. Apoi se împarte în bucăți de mărimea unei mingi de tenis, se modelează în forme sferice și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 3 cm unele față de altele. Se lasă 20 de minute să se mai dezvolte și se coc la 180 de grade, pentru 30 de minute. Între timp se pregătesc celelalte preparate.

Cum se prepară friptura de porc cu sos de ceapă

Se taie pulpa de porc în felii potrivit de mari si se pun la rumenit în ulei încins. se adaugă și o ceapă curățată și tocată, prazul tocat, doi căței de usturoi tocați și un morcov curățat și tocat. Se lasă ingredientele la preparat adăugând treptat și câte puțină apă să nu se ardă și în același timp, să se formeze un sos delicios. Se asezonează cu sare și piper.

Cum se prepară piure de cartofi

Cartofii curățați, spălați și tocați în cuburi se pun la fiert în apă cu sare. când încep să se sfărâme se scurg și se pasează cu dispozitivul special, adăugând și untul, dar și laptele fierbinte. Se asezonează piureul de cartofi cu sare și piper, după gust. Salata de varză se prepară în modul clasuc tocată fideluță și amestecată cu sare, piper și mărar tocat, dar și cu un dressing simplu din ulei cu oțet.

Se scot pitele din cuptor, se lasă să se tempereze și se umplu cu preparatele de mai sus, exact ca hamburgerii.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre