Simona Ionescu / Redactor Șef

Încercați chiflele regale ale Reginei Elisabeta. Se mănâncă în Vinerea Mare. Video

Încercați chiflele regale ale Reginei Elisabeta. Se mănâncă în Vinerea Mare. Video
V-ați gândit vreodată ce se află pe masa tradițională de Paște a reginei Elisabeta? Cheful de la Palatul Buckingham vă dezvăluie cum sunt chiflele reginei.

Cine vrea să aibă de Paște un preparat cu adevărat special, poate încerca rețeta de chifle a reginei Elisabeta. Iată cât de ușor se prepară.

Încercați chiflele regale ale Reginei Elisabeta. Se mănâncă în Vinerea Mare. Video

Pentru a le demonstra tuturor cum se fac celebrele chifle, bucătarul reginei s-a filmat în timp ce pregătea celebrul preparat, apoi video-ul a apărut pe pagina oficială de Instagram a Familiei Regale britanice, denumită Royal Family. Așa că toată lumea a devenit curioasă să încerce rețeta. Pentru a avea gustul senzațional, din compoziția acestora nu lipsesc mirodeniile și nici stafidele. Tradiția britanică spune că aceste chifle să consumate vineri.

Când au apărut prima dată

Potrivit istoriei, chiflele au fost pregătite pentru prima dată în secolul al XIV-lea de un călugăr din St. Albans Abbey și au fost împărțite nevoiașilor.

Întrucât numele lor, Hot Cross Buns, provine de la crucea din aluat care simbolizează crucificarea Mântuitorului, în 1592, Regina Elisabeta I a hotărât că preparatul va putea fi vândut doar Vinerea Mare, de Crăciun sau la înmormântări.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti celebrele chifle, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 ouă, 130 ml apă, 25 g drojdie proaspătă, 2 linguri cu coajă rasă de portocală sau lămâie, 3 căni cu făină. Dar și 4 linguri cu stafide aurii, 2 linguri cu zahăr nerafinat, 60 g unt nesărat, sare, 2 lingurițe cu mirodenii după gust.

Pentru aluat vă sunt necesare 4 linguri cu făină, 1 lingură cu zahăr nerafinat, 1 lingură cu apă rece. Siropul de zahăr se face din 100 ml apă și 200 g zahăr nerafinat. Pentru modul de preparare, vizionați video.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre