Simona Ionescu / Redactor Șef

Inimioare ungurești, desertul pentru o toamnă cu iubire. Rețetă simplă, pentru toți îndrăgostiții

Inimioare ungurești, desertul pentru o toamnă cu iubire. Rețetă simplă, pentru toți îndrăgostiții
Dacă vă plac gogoșile, atunci trebuie neapărat să le încercați și pe cele ungurești, în formă de inimă. Rețeta celor mai frumoase gogoși va fi pe placul tuturor.

V-ați săturat de gogoșile românești? E timpul pentru cele ungurești în formă de inimă. Doar gospodinele îndrăgostite pot pregăti o asemenea rețetă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cele mai dulci inimioare ungurești, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 1 -1 ¼ căni cu lapte călduț, 4 gălbenușuri de ou, ½ cană cu unt topit, ¼ cană cu zahăr granulat, 2 ¼ linguriță cu drojdie uscată. Vă mai sunt necesare 1-1½ linguriță cu zeamă de lămâie, ¼ linguriță cu extract de vanilie, câteva picături de rom, 4-6 căni cu ulei, zahăr glasat.

Mod de preparare

Puneți drojdia și o linguriță cu zahăr într-un castron mic și adăugați ¼ cană cu lapte călduț. Se amestecă, se acoperă și se lasă deoparte pentru aproximativ 10-15 minute.

Amestecați făină cu restul de zahăr și adăugați, pe rând, gălbenușurile, amestecul de drojdie și lapte, untul topit, coaja de lămâie, extractul de vanilie, câteva picături de aromă de rom și laptele puțin câte puțin.

Amestecați bine cu mixerul până când se formează un aluat moale. Aluatul este bun atunci când se desprinde de peretele vasului.

Cum se formează inimioarele

Inimioare ungurești, pentru cele mai îndrăgostite gospodine. Sursă foto: hungarianeats.com

Formați o bilă, tapetați ușor cu făină fundul bolului și puneți aluatul înapoi în bol. Acoperiți cu un prosop de bucătărie sau cu o folie de plastic și puneți într-un loc cald timp de aproximativ 45-60 de minute, până își dublează dimensiunea.

Pe o suprafață ușor tapetată cu făină, se întinde aluatul la aproximativ 1-1,5 cm. Tăiați gogoșile cu o formă sub formă de inimă și așezați pe hârtie pergament. Acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați să se odihnească într-un loc cald pentru încă 20 de minute.

Cum se prăjesc gogoșile ungurești

Puneți uleiul într-o tigaie cu fund gros și prăjiți gogoșile până devin aurii, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte la foc mediu scăzut. Se pot pune în tigaie 3-4 gogoși.

După ce sunt gata, așezați inimioarele una lângă alta într-un vas mare tapetat cu hârtie absorbantă. Se presară cu zahăr pudră. Sunt minunate calde, cu puțină dulceață.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri