Simona Ionescu / Redactor Șef

Nora regelui Charles, topită după sosul bolognese al prințului William. Iată rețeta „regală”

Nora regelui Charles, topită după sosul bolognese al prințului William. Iată rețeta „regală”
Chiar dacă are multe pe cap, prințul William nu ratează nici o ocazie să nu intre în bucătăria familiei. Iar sosul bolognese pregătit de fiul regelui Charles e un deliciu.

Sosul bolognese al prințului William. De când a cunoscut-o pe Kate Middleton , prințul William încearcă să-i arate cât de bun bucătar este, chiar dacă a recunoscut că soția pregătește niște preparate senzaționale. Iată cum prepară fiul regelui Charles un excelent sos bolognese.

Ingredientele necesare

Chiar dacă spune că de cele mai multe multe soruri că sosurile nu-i prea ies, când vine vorba de cel bolognese, prințul William primește notă maximă. Ingredientele necesare pentru pregătirea acestuia sunt: 1 lingură cu ulei de măsline, 30 g unt 1, ceapă mare, tocată mărunt, 1 morcov, curățat și tocat, 2 tije de țelină, tocate, 350 g carne de vită, 250 ml vin alb sec, 120 ml lapte.

Mai aveți nevoie de un praf de nucșoară, proaspăt măcinată, 1 conservă de 400 g roșii tocate, 1 linguriță cu piure de roșii, 250 g spaghete, 50 g parmezan, proaspăt ras, 2 linguri cu pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper negru proaspăt măcinat.

Prințul William face un sos bolognese de te lingi pe degete

Mod de preparare

Primul pas este să puneți ulei la încins, apoi să adăugați ceapa care se păstrează până se înmoaie. Puneți apoi și morcovul și țelina și gătiți câteva minute, amestecând. Pasați bine carnea tocată și puneți într-o tigaie. Carnea se gătește până când capătă culoarea albă apoi se toarnă vinul și se ai lasă pe foc până când se evaporă alcoolul. Se lasă focul mic și se pun laptele și nucșoara. Se gătește până când laptele scade complet.

Se servește cu parmezanul separat

Amestecați roșiile, pasați și condimentați cu sare și piper. Fierbeți totul foarte bine și când sosul e gata, adăugați și sarea. Fierbeți pastele folosind instrucțiunile, scurgeți și adăugați sosul. Amestecați bine și presărați pătrunjel. Pastele cu sos bolognese se vor servi cu parmezanul separat. Preparatul este, într-adevăr, demn de o casă regală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre