Inspirată din bucătăria rusească, rețeta de piept de pui Kievskaia conține o combinație foarte reușită între șnițelul de pui clasic, cu o crustă crocantă de pesmet și o ruladă din piept de pui, numai că pieptul de pui este umplut cu unt topit aromatizat cu usturoi si ierburi, ce va cuceri instant prin gust și frăgezime.
Ingrediente pentru Kievskaia
1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt(65%), 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 5 căței de usturoi, 3 ouă, 150 gr făină, 250 gr pesmet
Mod de preparare Kievskaia
Mai întâi pregătim untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă. Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează. Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.
Filetăm pieptul de pui, dar nu foarte subțire, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru. Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.
Când este bine întărit untul, îl tăiem în rondele. La capetele fileurilor din piept de pui așezăm 2 – 3 rondele de unt aromatizat, apoi rulăm fileurile. Le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior.
Le tăvălim prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare, piper și o lingură de făină. Le dăm din nou prin făină, apoi prin compoziția de ouă, iar la final le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor pentru 35 – 40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior. Servim Kievesaia alături de un piure de cartofi în care adăugăm și puțin din untul aromatizat, sau o salată simplă de legume.
Sursa: Chefi la cuțite
Raluca lui Pepe nu era „sfânta soție” în care a pozat ani la rând. Ies la iveală informații despre bărbatul misterios
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook