Simona Ionescu / Redactor Șef

Lupta cu petele de calcar a luat sfârșit. Aceste soluții din cămară sunt arma imbatabilă

Lupta cu petele de calcar a luat sfârșit. Aceste soluții din cămară sunt arma imbatabilă
Nu mai puteți scăpa de petele inestetice care s-au instalat pe robinete și chiuvete de inox? S-a terminat cu supărarea.

Majoritatea gospodinelor se plâng că se confruntă mereu cu problema calcarului. Cum să scape de acest stres?

Lupta cu petele de calcar a luat sfârșit. Aceste soluții din cămară sunt arma imbatabilă

Pentru cei care nu știu, petele de pe robinete și chiuvete de inox nu sunt altceva decât pete de calcar, pe care de alfel le întâlniți și pe porțelan. În acest context, puteți apela la o soluție incredibil de ieftină, dar extrem de eficace. E vorba de banalul oțet, care, spun gospodinele, pur și simplu face minuni.

Tot ce trebuie făcut este să luați un burete de vase și o cârpă din bumbac și să îmbibați cârpa în oțet. Așezați-o în zonele cele mai pline de calcar. Mai turnați apoi oțet, pentru ca materialul să fie bine umezit. Lăsați să acționeze o oră, două, apoi dați cârpa la o parte și frecați bine cu buretele, folosind partea abrazivă.

Folosiți și sare grunjoasă, bicarbonat și lămâie

Folosind același procedeu se curăță foarte bine și robinetele, dar în acest caz cârpa trebuie înfășurată de jur împrejurul acestuia, mai ales la bază. În cazul în care petele de calcar sunt vechi, va fi nevoie să repetați procedeul. Tot pentru a scăpa de petele de calcar vă vin în ajutor și lămâia, bicarbonatul de sodiu dar și sarea grunjoasă.

Dacă veți combina oțet cu bicarbonat și apă veți curăța foarte bine cabina de duș. Aplicați soluția și lăsați să acționeze o oră, apoi curățați bine. La final, clătiți cu apă din abundență.

Curățați robinetele cu lămâie

În ceea ce privește para de duș, aceasta se face ca nouă dacă o veți scufunda într-o soluție obținută din cantități egale de apă și oțet. După o oră se clătește cu apă. Sucul de lămâie este exceptional pentru robinete, dar și pentru căni, pahare sau tacâmuri. Tăiați o lămâie în jumătate și frecați cu ea bacteria de la cadă, chiuveta dar și scurgerea. Lăsați să acționeze zeama o oră, apoi ștergeți și clătiți cu apă. Rezultatul este spectaculos.

Sursă foto: misiuneacasa.ro

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre