Simona Ionescu / Redactor Șef

Mere coapte cu nucă, unt și miere. Reteta bunicii

Mere coapte cu nucă, unt și miere. Reteta bunicii
Mere coapte la cuptor, ce aromă! Amintsește de bucătăria bunicii, în special iarna. Este o rețetă simplă, care se prepară în maximum 30 de minute.

Mere coapte cu nucă, unt și miere, reteta copilăriei. Este foarte gustosă și ușor e făcut. Nu uitați să puneți și scorțișoară.

Mere coapte cu nucă, unt și miere. Reteta

Este una dintre cele mai simple rețete. Folosiți atâtea mere câte persoane vor fi la masă. Uite rețeta pentru patru mere.

Ingrediente

  • 4 mere mai mari
  • Scorțișoară
  • 100 g nucă
  • 4 lingurițe miere
  • O jumătate portocală

Mod de preparare

  • Se iau merele, se spală bine și se taie deasupra unde au codița, un căpăcel.
  • Se scoate cu grijă cotorul mărului.
  • Nuca, mierea, scorțisoara și sucul de portocală se amestecă într-un castron.
  • Se umplu merele cu amestecul rezultat, se pun deasupra căpăcelele și se asează într-o tavă pentru cuptor.
  • În 25 – 30 de minute ar trebui să fie gata, dar vă anunță mirosul amețitor.

Șarlotă cu mere necoapte. Rețetă inedită

Plăcintă cu jumătăți  de mere. Neobișnuit și delicios!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre