Simona Ionescu / Redactor Șef

Millefeuille cu brânză sărată

Millefeuille cu brânză sărată
Iată că nu numai cu un millefeuille dulce ne putem delecta ci și cu un millefeuille cu brânză sărată, după cum ne propune Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Millefeuille cu brânză sărată este un altfel de cremșnit, un cremșnit sărat, care se prepară rapid și cu puține ingrediente și va arăta bine la orice masă. E potrivit chiar și pentru mesele festive

Millefeuille cu brânză sărată – Ingrediente

600 gr cremă de brânză, 250 gr mascarpone, 400 gr aluat foietaj, roșii cherry, 1-2 ouă, chimen, busuioc

Mod  de preparare

Începem cu umplutura de brânză. Amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu chimen, busuioc, sare și piper și dăm amestecul la rece pentru 30 de minute. Aluatul foietaj îl întindem în tavă și îl înțepăm cu ajutorul unei furculițe din loc în loc, îl tăiem în fâșii pe care le ungem cu ou și le presărăm cu chimen. Dăm tava cu fâșiile de aluat foietaj la cuptor pentru 10-15 minute la 200 de grade, sau până se rumenesc bine și devin crocante și exfoliate.

După răcire, asamblăm frumos fâșiile de foietaj în straturi cu cremă de brânză între ele. Servim deliciosul Millefeuille cu brânză sărată alături de roșii cherry, dar merge tare bine și cu un pahar de iaurt. Este o rețetă simplă și ușoară, perfectă pentru o gustare de vară.

Sursa: Chefi la cuțite

Ați auzit de „Fasolea fluturelui”? Iată cum puteți prepara cel mai albastru latte

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre