Simona Ionescu / Redactor Șef

Mulligatawny, o delicioasă supă de curry. Rețeta datează din India secolul al XVIII-lea

Mulligatawny, o delicioasă supă de curry. Rețeta datează din India secolul al XVIII-lea
Această supă clasică de curry își are originea în secolul al XVIII-lea în Raj-ul britanic, regimul colonial din India. Mulligatawny își trage numele din tamilul miḷaku-taṇṇīr care se traduce literal prin „apă cu piper negru”. Rețeta e delicioasă.

Inițial, rețeta locală din Madras pe care se baza supa includea doar legume, condimente și orez, în timp ce versiunile britanice ulterioare adăugau diverse tipuri de carne, în special vițel sau pui. Cine gustă această rețetă, nu o uită prea curând.

Ingredientele necesare

Rețetele moderne de mulligatawny tind să fie și mai complexe, astfel încât supa este acum adesea preparată cu adaos de linte, mere, lapte de cocos și uneori chiar suc de lămâie. Consumată cu orez fiert, supă consistentă pe bază de carne devine o masă în sine și este savurată în mod tradițional cu o porție de smântână picantă.

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 căței de usturoi, decojiți și tocați, o bucată de ghimbir proaspăt, decojit și tocat, 300 g miel dezosat, fără grăsime și tăiat în cuburi.

Vă mai sunt necesare 2 linguri cu ulei vegetal, 1 lingură cu semințe de mac alb, prăjite și măcinate, ½ linguriță cu coriandru măcinat, ½ linguriță cu chimen, ½ linguriță cu turmeric.

De asemenea, veți folosi puțină sare, piper, 2 linguri cu făină, 500 ml bulion, 1 lingură cu suc de lămâie, 2-3 linguri cu orez fiert jumătate.

Mod de preparare

Supa indiană de curry, o minunăție pentru prânz sau cină

Puneți în blender usturoiul, ghimbirul și trei linguri cu apă și blenduiți până se transformă totul într-o pastă. Prăjiți carnea de miel la foc mediu și lăsați să se rumenească pe toate părțile. Scoateți carnea și în uleiul rămas adăugați pasta de ghimbir și usturoi, semințele de mac, coriandrul, chimenul și turmericul. Lăsați pe foc în jur de un minut, maxim două.

Dați focul mic și adăugați carnea rumenită, sare, boia și piperul. Lăsați să se gătească. Faceți o pastă din făina de năut și ¼ cană cu apă și adăugați bulionul, apoi turnați amestecul în oală. Dacă mai este nevoie, mai puneți apă.

Adăugați și orezul fiert jumătate. Lăsați la fiert până ce carnea devine fragedă. La final, puneți zeama de lămâie. Supa se consumă fie la masa de prânz, fie la cină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre