Simona Ionescu / Redactor Șef

Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin

Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin
Vă garantăm că este o rețetă deosebită, atât ca gust cât și ca aspect și chiar merită salvată și preparată, mai ales, de sărbători.

Direct din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o delicioasă și spectaculoasă rețetă de Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin.

Rețeta Mușchiuleț de porc împletit, ingrediente

2 buc. mușchiuleț de porc

3 tipuri de vin: roșu, rose și alb

1 sfeclă roșie

cartofi noi

ceapă rioșie

sparanghel

sare și piper

ulei de măsline

miere

suc de lămâie

Cum procedăm pentru a prepara

Mușchiuleții de porc se curăță de tendoane, se taie în câte trei fâșii, pe lungime, păstrând unul din capete întreg. Se condimentează fâșiile de carne cu sare și piper, apoi se împletesc frumos. Se amestecă cele trei tipuri de vin și se scufundă mușchiuleții împletiți, în acest amestec. Se lasă la marinat 30 de minute, apoi se prepară la cuptor până se rumenesc frumos.

Cartofii bine spălați și trecuți prin sare grunjoasă, precum și ceapa roșie se coc la cuptor, în același timp cu mușchiuleții. Sparanghelul se fierbe în apă cu sare și zeamă de lămâie, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Amestecul de vinuri se fierbe împreună cu felii din sfecla roșie până rezultă o reducție. La final se adaugă și puțină miere. Cu această reducție se unge mușchiulețul de porc împletit, înainte de a fi scos din cuptor, dar și în momentul servirii.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre