Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin

Direct din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o delicioasă și spectaculoasă rețetă de Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin.
2 buc. mușchiuleț de porc
3 tipuri de vin: roșu, rose și alb
1 sfeclă roșie
cartofi noi
ceapă rioșie
sparanghel
sare și piper
ulei de măsline
miere
suc de lămâie
Mușchiuleții de porc se curăță de tendoane, se taie în câte trei fâșii, pe lungime, păstrând unul din capete întreg. Se condimentează fâșiile de carne cu sare și piper, apoi se împletesc frumos. Se amestecă cele trei tipuri de vin și se scufundă mușchiuleții împletiți, în acest amestec. Se lasă la marinat 30 de minute, apoi se prepară la cuptor până se rumenesc frumos.
Cartofii bine spălați și trecuți prin sare grunjoasă, precum și ceapa roșie se coc la cuptor, în același timp cu mușchiuleții. Sparanghelul se fierbe în apă cu sare și zeamă de lămâie, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Amestecul de vinuri se fierbe împreună cu felii din sfecla roșie până rezultă o reducție. La final se adaugă și puțină miere. Cu această reducție se unge mușchiulețul de porc împletit, înainte de a fi scos din cuptor, dar și în momentul servirii.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook