În plus, această rețetă extraordinară se spune că datează de sute de ani și este la fel de bună. Gospodinele care au încercat-o au fost aplaudate pentru bunătatea pusă pe masă.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o minunată plăcintă cu brânză de oaie aveți nevoie 1 kg făină, 200 ml lapte, sare, 3 linguri cu ulei, un cub de drojdie, ½ linguriță cu zahăr, puțin lapte călduț pentru a pregăti coca. Pentru umplutură: 500 g brânză de oaie, 250 g brânză de burduf, 2 ouă, puțin ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Pentru început, pregătiți maiaua din drojdie, zahăr, lapte cald și făină și lăsați la dospit. Amestecați apoi făina cu sarea și frământați coca cu 200 ml lapte călduț.
În final, adăugați trei linguri de ulei, dar nu toate odată, ci una câte una și frământați foarte bine. După ce coca a crescut până ce s-a dublat în volum, folosind o lingură, luați din aluat și modelați o cocă mai mică, de mărimea unui măr, apoi lăsați puțin să mai crească.
Cum pregătiți umplutura
Amestecați cât se poate de bine brânza de oaie cu brânza de burduf și două ouă, care vor fi bătute întocmai ca la omletă și mai adăugați sare după gust. Întindeți o foaie de plăcintă cât mai mare, dar aveți grijă să fie subțire, puneți umplutura și adăugați, pentru un gust cu adevărat extraordinar mărar și ceapă verde. Împachetați plăcintă și introduceți la cuptor. Este un preparat care satisface toate gusturile, iar familia și prietenii cu siguranță vor mai cere încă o porție.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook