O Tartă „banoffee” e perfect pentru momentele de sărbătoare de acasă. Arată fabulos, iar gustul e de-a dreptul divin.
Ingrediente pentru Tartă „banoffee” cu nuci
Bază: 300 g biscuiți cu ghimbir (pot fi și simpli)
100 g unt (poate fi și unt vegan)
Pentru umplutură: 12 curmale mari, fără sâmburi
½ cană lapte condensat de cocos
½ linguriță sare 2 linguri de tahini
100 g ciocolată, tocata
2 banane medii, tăiate rondele de ½ cm
1 cană de frișcă, răcită peste noapte la frigider
1 lingura espresso
1 linguriță extract de vanilie
Pentru decor: ciocolată
batoane de caramel, feliate
Mod de preparare
Pregătiți o formă de tort cu inel detașabil și diametrul de 20 cm. Adăugați untul într-o cratiță mică și topiți-l. Între timp, zdrobiți biscuiții într-un blender, până seamănă cu un pesmet fin. Cu robotul de bucătărie în funcțiune, adăugați peste biscuiți untul topit, și amestecați ingredientele. Amestecul ar trebui să semene cu nisipul umed – adăugați mai mult unt dacă e necesar. Turnați amestecul de biscuiți în forma de tort.
Apăsați ferm amestecul pentru a forma o bază și părți laterale. Această tartă poate fi considerată una rustică, nu trebuie sa fie perfectă. Apăsați bine baza cu o lingură – se va întări în frigider. Dăm la congelator o oră, apoi scoatem cu grija baza din tavă. Dacă așteptați timp de 5 minute după ce ați scos din congelator, tarta se va extrage fără să se rupă din forma de tort. Puneți-o deoparte la frigider.
Înmuiați curmalele în apă fierbinte timp de 5 minute apoi le scurgeți bine. Adăugați-le într-un robot de bucătărie împreună cu laptele condensat, sarea, tahini și ciocolata mărunțită. Procesați până când rezultă o cremă netedă. Se toarnă pe bază de tartă și se întinde. Deasupra, se asază bucățile de banane.
Apoi goliți frișca într-un castron și bateți 3-4 minute împreună cu espresso și vanilie. Această cremă se așază la mijlocul tartei. După cum vă lasă creativitatea, continuați decorarea Tartei „banoffee” cu ciocolata și batoanele de caramel mărunțite.
Sursa: Panceas pantry
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook