O rețetă delicioasă și fără multe calorii: conopidă la cuptor cu parmezan

Această rețetă de conopidă la cuptor cu parmezan vă asigură o masă delicioasă, care nu va afecta silueta. Conopida e cunoscută pentru aportul mare de nutrienți și un conținut scăzut de calorii. De asemenea e des recomandată persoanelor care țin diete. În acest preparat, conopida reprezintă baza.
Baza: 1 (560 g) căpățână de conopidă.
2/3 cană de făină de migdale
2/3 cană de parmezan ras
1 lingură de condimente italiene
1/2 linguriță de praf de usturoi
1/4 linguriță de piper negru
1 lingură de oregano
1 linguriță de paprika
3/4 linguriță de sare
1 ou
Sos: 2 linguri de pastă de tomate
1/2 cană de apă
1/2 linguriță de condimente italiene
un vârf de cuțit de sare și piper
1 cană de mozzarella mărunțită
Pentru a prepara această rețetă de conopidă la cuptor cu parmezan, preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Tăiați conopida în felii de aproximativ 2/3 cenimetri Dați-le deoparte. Amestecați împreună făina de migdale, parmezanul ras, condimentele italiene, pudra de usturoi, piperul negru, oregano, paprika și sarea. Așezați-o într-o farfurie plată. Dați-o deoparte.
Bateți împreună un ou cu un vârf de cuțit de sare și piper și turnați-l pe o farfurie plată. Se scufundă feliile de conopidă în ou pe ambele părți. Apoi se transferă în amestecul de „pane”. Asigurați-vă că este acoperită pe ambele părți. Așezați-o pe o foaie de copt pregătită cu hârtie pergament. Repetați până când toate sunt acoperite.
Coaceți la cuptor timp de 15 minute. În timp ce se coace, amestecați ingredientele pentru sos până când se combină complet. Scoateți conopida din cuptor și adăugați sosul și brânza mozzarella. Puneți din nou în cuptor pentru încă 15 minute. Completați cu pătrunjel proaspăt, deasupra. Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de conopidă la cuptor cu parmezan, urmăriți clipul atașat.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook