Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine fără frământare cu cartofi și rozmarin

Pâine fără frământare cu cartofi și rozmarin
O pâine aburindă este întotdeauna binevenită pe masă, indiferent că vorbim de prânz sau cină. Iar atunci când aceasta se prepară ușor este cu atât mai simplu să o pregătim acasă.

Această rețetă de pâine este cu adevărat pufoasă și plină de gust și aromă. Conține cartofi, ceea ce îi dă o consistență aparte, dar și o culoare cat se poate de apetisantă. În plus această pâine fără frământare cu cartofi și rozmarin ne va îmbăta cu aromele aceste plante condiment. În plus, trebuie să știți că prepararea aceste pâini nu durează așa de mult.

Ceea ce durează, e timpul în care aluatul trebuie lăsat să dospească, și anume două, trei ore și încă aproape jumătate de oră înainte de coacere. Coacerea în sine durează puțin peste o oră. Dacă v-am convins cu toate aceste detalii merită să descoperiți rețeta ce urmează, așa cum e ea prezentată, pe Instagram, de Ana Maria Zapodeanu.

Ingrediente pentru pâine fără frământare cu cartofi și rozmarin

300 g cartofi

350 ml apă caldă

10 g drojdie uscată

550 g făină

2 lingurițe de sare

rozmarin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Maria Zapodeanu (@ana_mariazap)

Mod de preparare

Se spală bine cartofii cu tot cu coajă și se pun la fiert. Într-un recipient, se pun făina, sarea, drojdia, cartofii piure și rozmarinul proaspăt tocat. Adăugați apa ușor călduță. Se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă și se lasă la crescut timp de aproximativ 2/3 ore. Când aluatul a crescut, transferați-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Dați-i o formă plată, ușor ovală. Înfășurați-l ca pe un sul de hârtie, dându-i o formă aproximativ rotundă și așezați-l pe hârtie de copt.

Lăsați pâinea să crească încă 20 de minute. Între timp, încălziți cuptorul la 220 grade C. Așezați pâinea în tava de copt (deja încălzită în cuptor) cu un capac și introduceți-o în cuptor. Coaceți pâinea timp de aproximativ 35 / 40 de minute (acoperită). După aceea, îndepărtați capacul și coaceți la 200 grade C pentru încă 30 de minute. Pentru ca crusta să fie crocantă și frumoasă, trebuie să se creeze abur în cuptor. În partea inferioară a cuptorului, adăugați un recipient cu 2/3 căni de apă, apoi închideți rapid ușa.  La final, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de tăiere.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre