Această rețetă de pâine este cu adevărat pufoasă și plină de gust și aromă. Conține cartofi, ceea ce îi dă o consistență aparte, dar și o culoare cat se poate de apetisantă. În plus această pâine fără frământare cu cartofi și rozmarin ne va îmbăta cu aromele aceste plante condiment. În plus, trebuie să știți că prepararea aceste pâini nu durează așa de mult.
Ceea ce durează, e timpul în care aluatul trebuie lăsat să dospească, și anume două, trei ore și încă aproape jumătate de oră înainte de coacere. Coacerea în sine durează puțin peste o oră. Dacă v-am convins cu toate aceste detalii merită să descoperiți rețeta ce urmează, așa cum e ea prezentată, pe Instagram, de Ana Maria Zapodeanu.
Ingrediente pentru pâine fără frământare cu cartofi și rozmarin
300 g cartofi
350 ml apă caldă
10 g drojdie uscată
550 g făină
2 lingurițe de sare
rozmarin
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se spală bine cartofii cu tot cu coajă și se pun la fiert. Într-un recipient, se pun făina, sarea, drojdia, cartofii piure și rozmarinul proaspăt tocat. Adăugați apa ușor călduță. Se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă și se lasă la crescut timp de aproximativ 2/3 ore. Când aluatul a crescut, transferați-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Dați-i o formă plată, ușor ovală. Înfășurați-l ca pe un sul de hârtie, dându-i o formă aproximativ rotundă și așezați-l pe hârtie de copt.
Lăsați pâinea să crească încă 20 de minute. Între timp, încălziți cuptorul la 220 grade C. Așezați pâinea în tava de copt (deja încălzită în cuptor) cu un capac și introduceți-o în cuptor. Coaceți pâinea timp de aproximativ 35 / 40 de minute (acoperită). După aceea, îndepărtați capacul și coaceți la 200 grade C pentru încă 30 de minute. Pentru ca crusta să fie crocantă și frumoasă, trebuie să se creeze abur în cuptor. În partea inferioară a cuptorului, adăugați un recipient cu 2/3 căni de apă, apoi închideți rapid ușa. La final, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de tăiere.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook