Simona Ionescu / Redactor Șef

Pârjoalele moldoveneşti. Reţeta de pe vremea bunicii

Pârjoalele moldoveneşti. Reţeta de pe vremea bunicii
Pârjoale moldoveneşti  cu piure de cartofi și varză murată. Un deliciu culinar! Sunt niște chiftele mai mari în care se pun două feluri de carne și multă verdeață. Acesta este secretul celor mai gustoase pârjoale.

Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar care se mănâncă oriunde în țară.

Reţeta de pe vremea bunicii

Nu poți rezista în fața unor pârjoale moldovenești, bine rumenite în unt închins.

Ingrediente

  • 500 g carne de viţel
  • 500 g ceafă de porc
  • 150 ml lapte
  • 350 g miez de pâine albă
  • 2 cepe mari
  • mărar, pătrunjel
  • 4 ouă
  • 300 g unt
  • 1 cartof
  • 200 g pesmet (la ţară se pune mălai) piper, sare

Mod preparare

  • Se toacă carnea.
  • Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce.
  • Se toacă ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic.
  • Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
  • Se rade cartoful pe răzătoarea mică.
  • Se bat ouăle.
  • Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare după gust, 100 g unt.
  • Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai).
  • Se ia tocătura, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil).
  • Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor îngredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi.

Citește și:

Chiftele mănăstireşti din fasole boabe

Cum se fac chifteluțele din cartofi. Ușor de preparat și ieftin

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre