Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu fructe de mare, rețeta supremă

Paste cu fructe de mare, rețeta supremă
Nu trebuie să fie ajunul Crăciunului ca să consumați pești la cină sau prânz. Ideea e că puteți înlocui peștii cu fructe de mare. Iar pentru asta nu trebuie deloc o ocazie specială.

Această rețetă de paste cu fructe de mare e cu adevărat rețeta supremă. Aroma, gustul, sunt desăvârșite. Și, până la urmă, e și magic cum o rețetă așa puternică și bogată se poate prepara extrem de simplu.

Ingrediente pentru paste cu fructe de mare

Scoici/Mussels: -650 g midii

-650 g de scoici (sau Little Neck sau Cockles)

-2 căței de usturoi, zdrobiți

-ulei de măsline extra virgin

-3/4 cană de vin alb

Restul de fructe de mare: -1 kilogram de creveți

-250 g calamari

-200 g creveți curățați

Sos: -1 kilogram de paste linguine sau spaghete

-2 linguri cu unt

-ulei de măsline extra virgin

-4 căței de usturoi, tăiați în felii

-2 lingurițe de semințe de fenicul

-1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu

– bulion de scoici

– 750 ml roșii proaspăt pasate

-Pătrunjel proaspăt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rocco | Home Cooked Recipes (@cooking_with_rocco)

Mod de preparare

Încălziți uleiul de măsline extra virgin în cea mai mare tigaie cu usturoi. Odată încins, adăugați scoicile, midiile și vinul alb. Acoperiți și gătiți până când scoicile încep să se deschidă. Îndepărtați fiecare scoică pe măsură ce se deschide și scoateți pentru 3/4 din scoici, carnea din cochilie. Se strecoară lichidul printr-o sită cu ochiuri fine și se pune deoparte. Acesta este bulionul de scoici.

Încălziți tigaia la foc mediu și adăugați untul, uleiul de măsline extra virgin, semințele de fenicul de usturoi, fulgii de ardei roșu. Odată ce este parfumat, deglați cu bulionul de scoici. Aduceți la fierbere, reduceți focul la mic și mai fierbeți timp de 2 – 3 minute. Adăugați apoi passata de roșii și pastele și gătiți la foc mare timp de 10-15 minute.

Cu aproximativ 2-3 minute înainte ca pastele să fie gata, adăugați restul de fructe de mare direct în sos. Amestecați pastele fierte împreună fructele de mare până când sunt acoperite complet. Ornați cu pătrunjel și mai mulți fulgi de ardei roșu. La servire adăugați și din scoicile păstrate în cochilii.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre