Romică Romașcu, un concurent al sezonului 8 din emisiunea culinară Chefi la cuțite, de meserie psiholog, a preparat în cadrul concursului culinar, o reușită rețetă pe bază de paste, creveți și sos de roșii: Paste cu fructe de mare și sos de roșii.

Ingrediente  pentru rețeta de paste cu fructe de mare și sos de roșii

400 gr tagliatelle

600 gr creveti mari

500 gr roșii cherry

1 legătură de usturoi verde

1 legătură de ceapa verde

busuioc verde

mentă

1 legătură de sparanghel

ulei măsline

ardei iute ( fulgi)

pătrunjel

700 ml vin alb

Mod de preparare

Se începe prin a pune uleiul la încins și a căli în el ceapa verde, tocată rondele și usturoiul verde, tocat rondele. Se adaugă sparanghelul verde tăiat în bastonașe mai micuțe, apoi roșiile cherry. Se asezonează totul cu sare, piper și câțiva fulgi de chili, iar când sosul este scăzut, se adaugă creveții curățați și vinul. Se lasă totul să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă busuioc verde și mentă verde.

Tagliatellele se fierb în apă cu sare, se scurg și se amestecă cu ingredientele de mai sus. Se mai lasă pastele să fiarbă cu creveții și sosul de roșii câteva minute, pentru a se întrepătrunde bine cu toate aromele. Se servesc pastele cu creveți și sos de roșii garnisite cu pătrunjel verde.

Sursa: Chefi la cuțite

Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea. S-a săturat să fie combinat cu tot felul de femei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp