Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu somon și mazăre. Rețetă

Paste cu somon și mazăre. Rețetă
Propunerea de astăzi este o porție delicioasă de paste cu somon și mazăre. E de preferat să adăugați și cașcaval.

Vrei să prepari o cină rapidă, delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru întreaga familie? Încearcă paste cu somon și mazăre. Sunt sățioase și întreaga familie le va adora.

Ingrediente paste cu somon și mazăre:

240g paste făinoase, de preferat integrale

o lingură de unt

1 ceapă medie, tocată mărunt(de preferat albă)

140g mazăre congelată

2 bucăți file de somon proaspăt, tocate mărunt

140g smântână dulce, pentru gătit

½ cub de supă de legume

2-3 linguri de chives tocată mărunt

sare

piper

Mod de preparare:

Pune la fiert pastele în apa clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, pune untul la încins într-o tigaie încăpătoare. Când s-a topit adaugă ceapa și călește-o timp de aproximativ cinci minute sau până se înmoaie. Adaugă apoi mazărea, peștele și smântâna și amestecă bine. Adaugă și 50 ml de apa, în care ai dizolvat cubul de supă de legume, amesteca bine și când dă în clocot asezonează după gust, cu sare și piper.

Lasă totul să fiarbă până când peștele și mazărea sunt bine făcute, apoi adaugă pastele și amestecă bine, pentru ca gusturile să se combine. Stinge focul și presară chives pe deasupra.

Servește pastele cu somon și mazăre alături de un pahar de vin alb, demisec.

Foto: Facebook

Spanakopita – rețetă grecească de plăcintă cu spanac și brânză feta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre