Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao

Să zicem că seamănă, oarecum, cu un desert al copilăriei, când mâncam paste în combinații dulci. Doar că aici, în această rețetă, rafinamentul își spune deopotrivă cuvântul. Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao este un desert fabulos.
250 g fusilli, 150 g zahăr, 75 g unt, 75 ml frișcă lichidă, 50 g migdale; 500 ml lapte, 150 g zahăr, 30 g cacao, 30 g amidon, 100 g unt, 100 ml frișcă lichidă, esență de rom, sare, vișine pentru decor
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, apoi se lasă la scurs, fără a le mai trece prin jet de apă rece. Se caramelizează zahărul, pe foc, într-un vas cu pereți dubli, amestecând continuu să nu se ardă. Se adaugă untul, se omogenizează, apoi se adaugă frișca lichidă și din nou se omogenizează sosul. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă pastele în sos. Se presară peste ele migdale coapte și măcinate grosier.
Pentru crema de cacao, se amestecă amidonul cu cacaoa, un praf de sare și jumătate din zahăr și se diluează cu puțin lapte rece. Se adaugă restul de lapte fierbinte, amestecând intens pentru a se omogeniza, apoi se transferă vasul pe baie de aburi și se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă.
Se stinge focul, se încorporează untul tăiat bucățele și 1-2 lingurițe de esență, apoi se lasă crema la rece, acoperită cu folie pentru a nu prinde crustă. Se mixează frișca până devine fermă, se adaugă zahărul, apoi se încorporează în crema răcită. Se servesc delicioasele paste fusili în sos caramel și cremă de cacao reci, de la frigider, decorate cu vișine.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook