Simona Ionescu / Redactor Șef

Pastramă de pui preparată acasă. Rețeta se topește în gură. Foto

Pastramă de pui preparată acasă. Rețeta se topește în gură. Foto
Vă e poftă de ceva bun, ca în copilărie? Ce spuneți de o minunată pastramă de pui preparată acasă? Rețeta e foarte simplă, dar extraordinar de gustoasă.

Pastramă de pui preparată acasă e tot ce aveți nevoie pentru a-i încânta atât pe cei mari, cât și pe cei mici. Rețeta e nu doar delicioasă, ci și foarte sănătoasă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cea mai bună pastramă de pui, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 piepți mai mari de pui, fără piele și oase, 2 căni cu lapte, 2 lingurițe cu miere, 2 lingurițe cu paprika, ½ linguriță cu nucșoară, 2 lingurițe cu ulei de măsline. Vă mai sunt necesare 3 lingurițe cu muștar cu semințe, 2 lingurițe cu praf de usturoi, 1 ½ linguriță cu sare, 1 linguriță cu piper.

Mod de preparare

Pastramă de pui preparată acasă. Rețeta se topește în gură
Pastramă de pui, un deliciu în farfurie

Într-un bol mare se amestecă laptele cu sarea și se pune pieptul de pui. Se lasă în frigider peste noapte sau cel puțin câteva ore. Laptele face puiul mai fraged și mai suculent. Preîncălziți cuptorul. Într-un bol mediu, amestecați toate condimentele, uleiul, mierea și muștarul.

Frecați foarte bine pieptul de pui cu pasta de condimente și legați fiecare bucată cu o bucată de sfoară. Tapetați tava de cuptor o foaie de copt. Așezați piepturile de pui și puneți la copt, neacoperite timp de 25-30 minute până devin aurii. După aceea, opriți cuptorul și lăsați pastrama în cuptor până când se răcește complet. Tăiați apoi pastrama de pui și consumați. Este minunată!

Ce beneficii are carnea de pui asupra sănătății

Potrivit specialiștilor, carnea de pui este o sursă importantă de proteine. O porție de 100 carne de pui oferă un sfert din necesarul zilnic de proteine, care ajută la prevenirea pierderii masei osoase. Datorită conținutului de vitamina B, carnea de ui ajută la procesarea carbohidraților și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, puiul conține și seleniu, care stimulează secreția glutationului, numit și „proteina vieții”. Dacă vreți să slăbiți, studiile au demonstrat că puteți consuma carnea de pui care are un număr scăzut de grăsimi saturate și colesterol.

Sursă foto: fitdiary.net

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri