Alexandra Cătineanu a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” cu o rețetă mai specială de pizza cu blat de conopidă cu care a sperat să-i cucerească pe cei trei chefi. Este o pizza pentru atunci când se dorește un altfel de regim alimentar.
Ingrediente pentru rețeta de pizza cu blat de conopidă
1 conopidă proaspătă, 6 ouă, 1 legătură de pătrunjel, 150 gr mozzarella pentru pizza, 300 gr mozzarella di bufala, 200 gr parmezan, 200 gr prosciutto crudo, 800 gr sos de roșii, 100 gr pesto, ulei de măsline, ulei de trufe, cremă de oțet balsamic, 300 gr roșii uscate în ulei de măsline, rucola, 1 cățel de usturoi, 100 gr muguri de pin, oregano, busuioc proaspăt, fulgi de chili, sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de pizza cu blat de conopidă
Preparare blat de conopidă pentru pizza. Se desface conopida în buchețele, și se transformă într-o pastă cu ajutorul blender-ului. Separat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și unul de piper, iar mozzarella se dă pe răzătoare. Pătrunjelul se toacă mărunt, se amestecă bine toate aceste ingrediente și se pune amestecul în tava de pizza. Se coace în cuptorul deja încălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
Preparare topping și asamblare pizza. Se amestecă sosul de roșii cu busuioc proaspăt, oregano, fulgi de chili, sare și piper. Se trag la tigaie mugurii de pin până prind o culoare cărămizie.
După ce se scoate blatul de conopidă din cuptor se adaugă peste el sosul de roșii, mozzarella di bufala și sos pesto. Se dă pizza cu blat de conopidă la cuptor la 200-220 de grade pentru 20 de minute.
Se scoate pizza din cuptor, se adaugă prosciutto, rucola, puțin busuioc proaspăt, parmezan, mugurii de pin trași la tigaie și roșiile uscate tăiate în fâșii. Se stropesc cu ulei de trufe și cremă de oțet balsamic, se mai presară fulgi de chili și gata-i de servit pizza cu blat de conopidă.
Sursa: Chefi la cuțite
Femeia cu cel mai ciudat iubit. Relația lor amoroasă este total ieșită din comun
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook