Simona Ionescu / Redactor Șef

Pizza fără aluat dospit, perfectă pentru o vară fierbinte. Te vei îndrăgosti de această rețetă

Pizza fără aluat dospit, perfectă pentru o vară fierbinte. Te vei îndrăgosti de această rețetă
Considerată una dintre cele mai iubite mâncăruri din lume, pizza își are originea în vremurile antice. Dacă vă numărați printre cei îndrăgostiți de această delicatesă, e momentul să încercați o rețetă de pizza de casă, simplă și foarte gustoasă.

Pe o vară caniculară nimic nu e mai potrivit ca o felie de pizza de casă, cu un gust formidabil. Rețeta de pizza fără aluat dospit e perfectă pentru gospodinele moderne care nu au prea mult timp să stea în bucătărie. Garantat, nu mai rămâne nimic în farfurie.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunata pizza de casă fără aluat dospit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 500 ml lapte, 190 făină, 1 linguriță cu vârf de praf de copt, 2-3 linguri cu ulei de măsline.

Topping: cârnăciori afumați, șuncă tăiată în bucățele mai mici, salam picant sau orice fel de salam doriți. La acesta se adaugă 250 g mozzarella sau orice brânză preferată, măsline, ardei roșu tăiat feliuțe, roșii tăiate în felii subțiri, sare, piper negru, oregano.

Mod de preparare

Luați un bol mai mare și puneți patru ouă. Presărați puțină sare și bateți folosind un tel. Turnați 500 ml lapte, apoi puneți în două rânduri făina. Aveți grijă să amestecați foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe.

Adăugați 1 linguriță cu vârf cu praf de copt și 2-3 linguri cu ulei de măsline, amestecați bine și lăsați  aluatul deoparte. Tăiați în bucățele mici cârnăciorii, salamul și șuncă, apoi radeți brânza sau cașcavalul.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați aluatul, apoi presărați mozzarella, șunca, cârnăciorii, salamul, feliile de ardei, câteva măsline, condimentați cu sare, piper, negru, oregano și introduceți în cuptor la 180 de grade. Lăsați până se rumenește bine, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească câteva minute.

Cât de veche este pizza

Pentru prima dată termenul de pizza a apărut într-un manuscris latin din secolul al X-lea, dar acest produs a fost consumat cu mult înainte.

Locuitorii din Egiptul Antic, Roma și Grecia obișnuiau să mănânce pâine plată cu diverse topping-uri. În secolul al XVI-lea când au fost aduse roșiile din America, locuitorii săraci din sudul Italia consumau pâine plată cu sos de roșii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *