Pizza fără carne. O reţetă de post, simplă şi sănătoasă

Dacă ai început un regim alimentar nou şi a decis să renunţi complet la carne, atunci această reţetă de pizza vegetariană îţi va fi de folos.
Din 15 iunie, a început Postul de vară, a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se încheie pe 29 iunie. Gospodinele gătesc cartofi, fasole, ghiveci, sarmale de post. Dar o pizza fără carne se poate strecura în meniu, pentru cei mai tineri.
Pentru blat: 300 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură zahăr, 1 plic drojdie uscată, 1 praf de sare.
Pentru umplutură: sos marinara, legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roşii, măsline, ciuperci, brânză tofu, oregano. Poţi folosi absolut orice legumă îţi place şi ai prin casă.
Este de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza vegetariană. Fă un sos rapid şi savuros, sos marinara.
Sos marinara, ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați, 750-800 grame roșii la conservă,1 praf de ardei iute, sare, oregano, piper, 1 crenguță de busuioc proaspăt.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook