Plăcintă cu ciuperci și cașcaval trebuie să fie bine coaptă, cu foi crocante și rumenite și cu umplutură gustoasă și bine asezonată. Ea constituie o gustare care merge grozav cu o bere rece.
Ingrediente plăcintă cu ciuperci și cașcaval:
Aluat:
350 g făină
250 ml lapte
3 ouă
2 lingurițe drojdie uscată
50 ml ulei de măsline
1 linguriță de sare
Umplutură:
125 g cașcaval
300 g ciuperci
1 ceapă
1 ardei roșu
2 linguri ulei de masline
sare și piper
Decor:
semințe de Mac
Mod de preparare:
Adunăm într-un vas făina cu drojdia, ouăle , laptele călduț și sarea. Apoi, adăugăm uleiul și amestecăm până se încorporează. Fii atentă! Aluatul trebuie să fie lipicios.
Pentru umplutură călim ușor ceapa în 2 linguri ulei de măsline, apoi adăugăm ciupercile tăiate feliuțe și ardeiul tocat mărunt. Ținem totul pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. Presărăm sare și piper după gust.
Ca să nu se lipească conținutul de tavă, îți recomandăm să așezi pe tava hârtie de copt, iar apoi să pui pesmet. Apoi pui jumătate din aluat, presari din nou pesmet și așezi umplutura pe tot aluatul din tavă.
La următoarea etapă, punem cașcavalul tăiat felii subțiri deasupra plăcintei din tavă. Iar la ultima etapă adăugăm cealaltă jumătate din aluatul rămas și presărăm macul pentru decor. Lăsăm plăcinta să dospească 30-40 minute și o coacem în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu până trece testul cu scobitoarea.
Se poate servi rece sau caldă (după preferințe).
Foto: Facebook
Prăjitura Stropi de rouă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook