Dacă vreți o gustare mai specială, mai inedită, încercați rețeta de plăcintă cu lobodă și leurdă servită cu salată de sfeclă cu nuci și coriandru. E o rețetă preparată cu ingrediente găsite prin figider.
Ingrediente pentru rețeta de placintă cu lobodă și leurdă
1 pachet foi de placintă
5 legături de lobodă
2 legături de leurdă
1 legatură de pătrunjel
350 gr feta
3 ouă
200 ml ulei de floarea soarelui
sare și piper
1 borcan mare de sfeclă rasă
1 legatură de coriandru
100 gr nuci
oțet balsamic
50 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Se spală bine leurda și loboda, se scurg și se toacă în fâșii, apoi se trag la tigaie în puțin ulei. Se asezonează cu sare si piper. Se pun apoi într-un bol unde se amestecă cu feta fărâmițată și cu cele 3 ouă. Foile de plăcintă se grupează câte două, se ung între ele cu ulei și se taie în formă patrată/dreptunghiuliară. Se așază în forme de brioșă lăsându-le colțurile în jos.
În interiorul foilor de plăcintă se adaugă umplutura, se închid adunând colțurile peste umplutură și se dau la cuptor la temperatură medie până când foile de plăcintă devin rumene și crocante. Pentru salată se amestecă răzătura de sfeclă roșie cu coriandrul tocat și nucile tocate grosier. Se asezonează cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook