Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă de cod de Alaska, o minune pentru masa de Florii. Rețeta care nu se uită niciodată

Plăcintă de cod de Alaska, o minune pentru masa de Florii. Rețeta care nu se uită niciodată
Credincioșii numără zilele până când vor sărbători sfânta sărbătoare de Florii, iar de pe masă nu pot lipsi preparatele din paște. Iată o rețetă extraordinară de plăcintă de cod de Alaska.

Nu există masă de Florii fără cele mai delicioase preparate din pește. Ce spuneți dacă anul acesta ați încerca o rețetă de plăcintă de cod de Alaska? Nu o veți uita prea curând.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti această minunată plăcintă cu cod aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 g de file de cod de Alaska, 25 g de unt, 700 g cartofi decojiți, 150 g dovlecei tocați, 200 ml supă de legume, 1 frunză de dafin, 350 g filet de somon de Alaska. Mai aveți nevoie de 200 ml de vin alb, 2 linguri cu făină de porumb, amestecată cu 3 linguri de frișcă sau lapte, 75 g mazăre verde decongelată, 1 lingură cu mărar tocat, 3-4 linguri cu lapte, sare și piper negru măcinat.

Mod de preparare

Cod de Alaska

Preîncălziți cuptorul, ungeți cu ulei o formă de copt. Curățați cartofii, spălați, tăiați în fierbeți în apă puțin sărată până se vor înmuia. De asemenea, spălați dovleceii, tăiați și fierbeți timp de câteva minute, apoi scurgeți apa. Se pun file-urile de pește într-o oală, se adaugă foile de dafin și puțin unt. Se lasă la fiert până când peștele este gata, apoi se pune peștele într-o formă de copt. Folosiți o paletă în acest sens. Turnați vin alb în oala cu supa în care a fiert peștele și scoateți dafinul.

Se lasă la cuptor în jur de 40 de minute

Se toarnă vin alb în oala cu supă în care a fiert peștele. Scoateți de acolo frunza de dafin. Adăugați făina de porumb amestecată și încălziți. Aveți grijă să amestecați din când în când și lăsați pe foc până se uniformizează și se îngroașă. Într-un alt vas amestecați mazărea, dovleceii și mărarul, puneți piper și sare, apoi turnați peste peștele pus pus în forma de copt.

Scurgeți cartofii de apă, adăugați lapte și unt, pasați bine și, dacă este nevoie, mai puneți sare și piper. Se așează piureul peste pește și se acoperă foarte bine. Se introduce la frigider pentru 40 de minute.

Sursă foto: alaskaseafood.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre