Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de pe Muntele Athos pentru sfânta sărbătoare a Floriilor: supă de caracatiță. Iată cum e preparată de sfinții călugări

Rețetă de pe Muntele Athos pentru sfânta sărbătoare a Floriilor: supă de caracatiță. Iată cum e preparată de sfinții călugări
Se spune că nici o mâncare nu are gust atât de bun ca cea făcută în mănăstirile din Muntele Athos. Iată o rețetă cu adevărat fantastică pentru Florii.

Floriile sunt unul dintre cele mai așteptate momente din Postul Paștelui, întrucât tradiția spune că e dezlegare la pește. Încercați anul acesta un preparat cu totul și cu totul deosebit.

Când iubirea se îmbină cu dragostea de Dumnezeu, chiar și mâncarea iese mai gustoasă. Așa se întâmplă în orice mănăstire din România, dar și la muntele Athos, unde călugării reușesc să pregătească cele mai gustoase bucate. Cei care doresc să aibă pe masa de Florii ceva cu totul ieșit din comun pot încerca o delicioasă supă de caracatiță.

Ingredientele necesare

Pentru supa de caracatiță aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2, 3 caracatiţe mici, 1 legătură mică de ceapă verde tăiată mărun, 3 cartofi tăiaţi cuburi, 3 morcovi (curăţaţi şi tăiaţi cuburi), 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de de ţelină, tocată cât mai mărunt.

Vă sunt mai sunt necesare 500 g paste,1 kg de roşii proaspete blenduite dar şi 3 linguri cu pastă de tomate, amestecată cu puțină apă, chimen, sare, oțet, zeama de la trei lămâi, 200 ml ulei.

Mod de preparare

Pentru început spălați bine caracatițele, dați în fiert și tăiați în cubulețe mici. Nu aruncați zeama în care au fiert, pentru că o veți folosi mai târziu. Luați o cratiță mare, puneți cartofii, morcovii, țelina, ceapa, ulei și doi litri de apă. Lăsați la fiert o jumătate de oră.

Adăugați orezul și caracatița, lăsați să fiarbă, apoi puneți și zeama în care a fiert caracatița prima dată, dar și roșiile bleduite. Mai lăsați la fiert timp de 20 de minute. Puneți apoi pasta de tomate amestecată cu puțină apă, mărar, pătrunjel, oțet, mirodenii. Dacă mai este nevoie de sare, adăugați. Lăsați la fiert și amestecați în acest timp. După ce luați de pe foc, adăugați și zeama de lămâie. Este un preparat extraordinar, care va fi pe placul tuturor.

P.S. Caracatiță găsiți în supermarket-uri, cu siguranță la Carrefour

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre