Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinte cu ceapă verde. Se prepară fără drojdie

Plăcinte cu ceapă verde. Se prepară fără drojdie
Din cel mai simplu aluat și într-un timp destul de scurt, poți prepara pentru cei dragi niște delicioase plăcinte cu ceapă verde, bune de servit la micul dejun. Dar ele pot chiar înlocui și pâinea la una dintre mesele principale.

O porție sănătoasă de plăcinte cu ceapă verde poate fi preparată, la alegere, fie la tigaie, în baie de ulei, sau fără pic de ulei, în tigaia antiaderentă. De asemenea, aceste plăcinte pot fi coapte și la cuptor, pe hârtie de copt.

Ingrediente pentru rețeta de Plăcinte cu ceapă verde

450 gr de făină + extra pentru înfăinat, 250 ml de apă clocotită, 1/2 linguriță cu sare, 1 legătură de ceapă verde, 3 linguri ulei de măsline, 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Începem prin a pune apa într-un vas, la fiert. În alt vas, amestecăm făina cu sarea. Când apa atinge punctul de fierbere o turnăm peste făină. Apoi amestecăm intens cu o spatula până când făina absoarbe toată apa. Lăsăm aluatul pentru plăcinte cu ceapă verde să se răcească atât cât să-l suporte mâinile. Apoi îl frământăm pe planșeta înfăinată până când se va desprinde singur de pe mâini. Putem folosi robotul, pentru a ne ușura munca.

Modelăm aluatul sub formă de rulou și îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime. După ce s-a odihnit, tăiem ruloul de aluat în 8 bucăți aproximativ egale. Cu ajutorul sucitorului de aluat, întindem fiecare bucată de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire de 2-3 mm grosime.

Cu o pensulă, ungem discurile de aluat pe toată suprafața cu ulei de măsline, presărăm rondele de ceapă verde și le rulăm. Rulourile obținute le rulăm din nou sub formă de melc, apoi le întindem ușor cu sucitorul de aluat. Încingem ulei într-o tigaie, și scufundăm în el câte 3-4 plăcinte cu ceapă verde. Le rumenim frumos pe ambele părți la foc iute, pentru a nu se îmbiba cu ulei.

Dacă renunțăm la ulei, aplatizăm mai mult plăcintele și le coacem în tigaia încinsă, folosind și un capac pentru a crea efect de cuptor. Când întoarcem plăcintele, ștergem capacul de la tigaie de condensul care se creează. Dacă optăm pentru a coace plăcintele cu ceapă verde la cuptor, preîncălzim cuptorul și le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade. În orice variantă le-am prepara, ies foarte gustoase aceste plăcinte cu ceapă verde, crocante la exterior și cu aspect de foietaj la interior.

Sursa: Chefi la cuțite

Sofia Vicoveanca își descarcă sufletul. Ne spune cum a ajuns să fie atât de iubită

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre