Rezultatul e o prăjitură aurie, pufoasă și lipicioasă deopotrivă. Numai bună de mestecat și savurat. Va fi adorată de copii. Dar, înainte de toate, să vă spunem ce este Mochi, desertul asiatic care câștigă din ce în ce mai mult teren și în România. Conform Paradisul Verde, „Mochi este un desert asiatic specific culturii japoneze, o prăjiturică de orez, realizată din mochigome, o specie de orez cu textură lipicioasă, căruia i se mai adaugă alte ingrediente, precum amidonul de porumb, apă și zahăr”.
Acest amestec constituie baza prăjiturii, care, în mijloc, se umple cu diverse ingrediente. În rețeta originală Mochi se umple cu pastă de fasole roșie. De obicei Mochi e considerat un desert specific care se prepară de Anul Nou. Este, practic, prăjitura tradițională japoneză de întâmpinare a noului an.
Ingrediente pentru prăjitură japoneză Mochi reinventată cu porumb dulce
2 1/2 căni de porumb proaspăt (2-3 știuleți)
1/2 cană de lapte de cocos sau de cremă de cocos
2 căni de făină de orez dulce sau glutionos
2 ouă
3/4 cană de zahăr
1/4 unt
1/2 esență de vanilie
1/2 linguriță de sare
1 linguriță praf de copt
View this post on Instagram
Mod de preparare
Înainte de a vă apuca să preparați prăjitura, e bine să știți că o făină de orez dulce nu este aceeași făină ca și cea de numită simplu făină de orez. Această făină se mai găsește la magazine și sub denumirea de făină de orez lipicioasă sau glutenoasă și are o structură aparte. Vestea bună este că o găsiți în orice hipermarket.
Iată cum se prepară prăjitura. Puneți într-un blender boabele de porumb proaspăt (în mod opțional puteți folosi și porumb conservat), adăugați deasupra laptele de cocos și blindați bine. După ce ați obținut un fel de sos omogen și cremos, adăugați untul topit esența de vanilie și de exemplu, zahărul ouăle și blindați din nou. Mutați amestecul într-un castron, adăugați făină de orez dulce amestecată cu o linguriță de praf de copt și amestecați din nou, eventual cu un mixer.
Prăjitura Mochi reinterpretată cu porumb dulce se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropită cu ulei. Coacerea durează 60 de minute la 180 de grade Celsius. Este bine să preîncălziți cuptorul înainte.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook