Într-unul dintre dueluri, Narcisa Birjaru din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” a fost senzație și a obținut un punctaj mare cu prăjitura lui mamaie, o rețetă pe cât de simplă, pe atât de apreciată de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, Prăjitura lui mamaie. Liderul echipei mov a dorit chiar s-o pregătească și la un battle, iar acest lucru i-a adus o victorie surprinzătoare.
Ingrediente pentru Prăjitura lui mamaie a Narcisei Birjaru
Foi de plăcintă
Iaurt 500 gr
Ouă 5 bucăți
Zahăr vanilinat
Fructe confiate sau stafide 200 grame
Zahăr după gust
Unt
Esență de vanilie
Zahăr pudră la final
Mod de preparare
Batem albușurile cu un praf de sare, apoi adăugăm câteva linguri de zahăr (după gust) și se bate totul până ce obținem un amestec omogen, ca de bezea. Acesta este un pas important dacă ne dorim ca prăjitura lui mamaie după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite” să iasă cât mai fină și gustoasă.
Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. Aici putem adăuga pentru un plus de aromă și niște coajă rasă de lămâie. Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul, se amestecă bine, apoi se toarnă albușurile spumă și se amestecă ușor, ca la crema pentru tiramisu, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia. Punem o foaie de copt în tavă. Apoi punem 4 foi de plăcintă unse bine cu unt și turnăm câteva linguri de compoziție, pe care o întindem cu ajutorul unei linguri.
Puteți presăra pe deasupra fructe confiate sau stafide. Se adaugă apoi alte câteva foi de plăcintă și se repetă indicațiile de mai sus, până la obținerea dimensiunii dorite. Rețeta Narcisei Birjaru pentru „prăjitura lui mamaie” se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul pe care l-am încălzit bine înainte.
Când plăcinta noastră cu iaurt a crescut o scoatem din cuptor, o lăsăm să se „odihnească”. Apoi presărăm pe deasupra zahăr pudră, după gust.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook