Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura noii generații. Se face rapid, din cremă de brânză și fistic

Prăjitura noii generații. Se face rapid, din cremă de brânză și fistic
În ultimii ani hipermarketurile sunt pline de ingrediente și produse alimentare noi, care ne invită să descoperim și rețete la care părinții noștri probabil că nici nu îndrăzneau să se gândească.

Iată o rețetă superbă, de prăjitură cu brânză și fistic, un cheese cake pufos, cu o culoare care te invită să guști. Apoi nu te mai poți opri…  Vestea cea mai bună e că prăjitura, deși are un nume care pare complicat, e foarte simplu de pregătit. Și mai avem o informație importantă: crema de fistic o puteți înlocui cu orice altă cremă tartinabilă care vă place: de la unt de arahide la cremă de ciocolată.

Ingrediente pentru prăjitură de brânză cu fistic

Blat: – 200 g de biscuiți biscuiți

– 50g unt topit

Crema de brânză: – 1,2 kg de brânză Philadelphia

– 5 ouă

– 150g cremă de fistic

– 50g de zahăr fin

– 3 linguri de budincă de vanilie

– fistic + ciocolată albă pentru decorare

Mod de preparare

Se zdrobesc sau se macină biscuiții până se obține un praf fin, se adaugă untul topit, se amestecă pentru a se combina și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presează și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Ingredientele pentru cremă trebuie să fie la temperatura camerei. Puneți toate ingredientele pentru amestecul de cremă de brânză într-un castron mare și amestecați până când se combină și amestecul este omogen. Nu amestecați prea mult timp pentru a nu aerisi amestecul.

Turnați amestecul în forma de tort răcită și înfășurați bine forma în folie alimentară pentru a preveni pătrunderea apei în ea. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C, turnați apă într-o tavă adâncă de copt în cuptor, astfel încât să ajungă până la jumătate. Așezați tava de copt cu prăjitura în ea și coaceți timp de 10 minute. Apoi, reducem temperatura la 110 de grade C și coaceți pentru încă 40 – 50min. Partea de sus a cheesecake-ului trebuie să fie ușor trunchiată, dar întregul va rămâne lichid.

Se răcește cheesecake-ul în cuptorul deschis timp de 1 – 2 ore, apoi se desface din folie (în caz că intră apă acolo) și se pune la frigider pentru cel puțin toată noaptea, sau de preferat pentru 24h. Scoateți cheesecake-ul din frigider chiar înainte de a-l servi, decorați-l cu ciocolată albă topită și fistic tocat.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre