Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă rară: Prăjitura Pavlova, varianta rustică

Rețetă rară: Prăjitura Pavlova, varianta rustică
Iată o altă variantă a acestui desert perfect, rustică dar elegantă. Această rețetă este cu lămâie, dar e dulce și atât de delicioasă!

Ingrediente pentru prăjitura Pavlova, varianta rustică

Pentru Pavlova: 4 albușuri, 2/3 cană (140g) de zahăr, 1 cană(140g) de zahăr pudră

Umplutură de mascarpone: 1 cană de mascarpone, 1 cană de frișcă rece, 2 linguri de zahăr pudră

Pentru lemon curd: 5 gălbenușuri de ou, ¾ (150g) cană de zahăr alb, ½ (115g) cană de suc de lămâie, ¼ (57g) cană de unt nesărat, coaja de la două lămâi, sare.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul 80 de grade Celsius ( la minim, dacă e pe gaz). Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Folosind un mixer electric la viteză mare, bateți albușurile până când se formează vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul și continuați să bateți la viteză mare până când se formează vârfuri tari. Adăugați zahărul pudră și pliați cu grijă cu spatula pentru a se combina.

Transferați bezeaua pe foaia de copt pregătită și modelați-o sub forma unei cupole înalte, cu ajutorul spatulei. Puneți foaia de copt cu merengue în cuptor și lăsați-o să se coacă timp de 2-3 ore la 80 de grade Celsius. Coaceți până când bezeaua se simte uscată atunci când este atinsă. Opriți cuptorul și deschideți ușa până la jumătate. Lăsați vasul cu bezea înăuntru să se răcească.

Într-un castron mare, bateți crema mascarpone împreună cu zahărul pudră , frișca și vanilia până când se omogenizează.

Separat, bateți gălbenușurile de ou și lăsați-le deoparte.  Într-un vas mic adăugați zahărul, sucul de lămâie, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Se încălzește la foc mediu-jos. Adăugați untul în oală și topiți-l, amestecând din când în când. Luați amestecul de pe foc și adăugați încet o cantitate mică din lichidul fierbinte în gălbenușurile de ou, având grijă să bateți constant.

Apoi turnați amestecul înapoi în oală și gătiți la foc mic-mediu, amestecând constant până când amestecul este suficient de gros. Odată ce s-a ajuns la grosimea dorită, strecurați printr-o strecurătoare cu ochiuri fine într-un bol. Acoperiți cu o bucată de folie de plastic până când veți fi gata să-l folosiți.

Puneți crema de mascarpone cu grijă în centrul bezelei Pavlova. Acoperiți cu lemon curd și fructe de pădure proaspete, pentru servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre