Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura „Povestea de toamnă” cu dovleac. Se prepară ușor

Prăjitura „Povestea de toamnă” cu dovleac. Se prepară ușor
O prăjitură de toamnă, cu dovleac. Se prepară ușor și rapid, din ingrediente simple și este foarte gustoasă.

O altfel de prăjitură cu dovleac, denumită „Povestea de toamnă”. Se face repede.

Prăjitura „Povestea de toamnă” cu dovleac

Rețeta pentru „Povestea de toamnă” am găsit-o pe retete-usoare.eu.

Ingrediente

  • 300 g de dovleac curățat;
  • 150 g de zahăr;
  • 2 ouă;
  • un praf de sare;
  • sucul stors dintr-o jumătate de lămâie;
  • 100 g de iaurt natural sau smântână fermentată;
  • 100 g de unt;
  • 150 g de făină;
  • o linguriță de praf de copt.

Mod de preparare

  • Tăiați dovleacul curățat de coajă și semințe în cubulețe.
  • Puneți cubulețele de dovleac, zahărul și sucul de lămâie pe o tigaie uscată. Amestecând frecvent, caramelizați dovleacul pe parcursul a 10 minute, pe foc moderat.
  • Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați sarea. Bateți-le cu telul până la omogenizare.
  • Adăugați iaurtul natural sau smântâna fermentată și untul foarte moale. Amestecați.
  • Adăugați jumătate din făina cernută și praful de copt. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.
  • Adăugați dovleacul caramelizat. Amestecați.
  • Adăugați făina rămasă. Amestecați foarte bine.
  • Transferați aluatul obținut în tavă, căreia i-ați tapetat fundul cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.
  • Coaceți prăjitura timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
  • Lăsați-o să se răcească puțin, după care separați-o de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și răsturnați-o pe grătar. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața ei și așteptați până se va răci complet. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Adrian Daminescu își vede fata doar pe telefon. Locuiește în Canada

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre