Chef Berry, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit o rețetă de desert foarte gustos și aromat și anume, o prăjtură persană cu fistic. Aceasta este relativ simplu de făcut. Se coace simplu, iar la final se însiropează. Veți obține un desert pe care nimeni din cei care îl vor gusta nu îl vor putea uita.
Prăjtură persană cu fistic – Ingrediente
Prăjitura: 250 gr fulgi de migdale
250 gr unt
4 ouă
170 gr griș
200 gr zahăr
400 gr iaurt gras
100 ml ulei de fistic
10 gr praf de copt
1 praf de sare
50 gr fistic
Pentru sirop: 500 ml apă
150 gr zahăr
5 ml esență de tranfdafir
Mod de preparare
Untul se amestecă cu zahărul până se spumează, apoi se încorporează ouăle adăugate unul câte unul. Urmează iaurtul, uleiul de fistic, apoi ingredientele solide amestecate, în prealabil, respectiv: făina, grișul, sarea,praful de copt și fulgii de migdale.
Compoziția obținută se întinde într-o formă de copt rotundă, de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt, sau unsă cu grăsime. Deasupra se presară fisticul tocat grosier și se coace la 170 de grade, pentru aproximativ 2 ore.
Între timp, se prepară un sirop din apă cu zahăr și esență de trandafiri cu care se va însiropa prăjitura. Însoroparea are loc după ce scoateți desertul din cuptor. apoi se lasă să se pătrundă minim o oră, înainte de a servi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook