Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjtură persană cu fistic – Reţeta lui Chef Berry de la Star Matinal

Prăjtură persană cu fistic – Reţeta lui Chef Berry de la Star Matinal
E o minune să putem descoperi bucătăriile altor popoare. Trebuie puțin curaj, iar gusturile noi ne vor încânta de-a dreptul.

Chef Berry, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit o rețetă de desert foarte gustos și aromat și anume, o prăjtură persană cu fistic. Aceasta este relativ simplu de făcut. Se coace simplu, iar la final se însiropează. Veți obține un desert pe care nimeni din cei care îl vor gusta nu îl vor putea uita.

Prăjtură persană cu fistic – Ingrediente

Prăjitura: 250 gr fulgi de migdale

250 gr unt

4 ouă

170 gr griș

200 gr zahăr

400 gr iaurt gras

100 ml ulei de fistic

10 gr praf de copt

1 praf de sare

50 gr fistic

Pentru sirop: 500 ml apă

150 gr zahăr

5 ml esență de tranfdafir

Mod de preparare

Untul se amestecă cu zahărul până se spumează, apoi se încorporează ouăle adăugate unul câte unul. Urmează iaurtul, uleiul de fistic, apoi ingredientele solide amestecate, în prealabil, respectiv: făina, grișul, sarea,praful de copt și fulgii de migdale.

Compoziția obținută se întinde într-o formă de copt rotundă, de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt, sau unsă cu grăsime. Deasupra se presară fisticul tocat grosier și se coace la 170 de grade, pentru aproximativ 2 ore.

Între timp, se prepară un sirop din apă cu zahăr și esență de trandafiri cu care se va însiropa prăjitura. Însoroparea are loc după ce scoateți desertul din cuptor. apoi se lasă să se pătrundă minim o oră, înainte de a servi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre