Simona Ionescu / Redactor Șef

Pulpă de miel marinată, deliciul culinar de pe masa de Paște. Cum să faceți cea mai fragedă carne

Pulpă de miel marinată, deliciul culinar de pe masa de Paște. Cum să faceți cea mai fragedă carne
Mielul este nelipsit de pe masa tradițională de Paște, dar sunt puține gospodinele care reușesc să pregătească o friptură așa cum scrie la carte.

Vine Paștele, așa că o friptură de miel este tot ce aveți nevoie pentru ca sărbătoarea să fie perfectă. Iată o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă.

Pulpă de miel marinată, deliciul culinar de pe masa de Paște. Cum să faceți cea mai fragedă carne

O porție de miel marinat, asezonat cu legume și un pahar cu vin bun este tot ce aveți nevoie pentru un Paște așa cum ați visat. Pentru că nu întotdeauna pulpa de miel este atât de fragedă cum ne-am dori, specialiștii vă recomandă să îl marinați într-un amestec de ulei de măsline, suc, coajă de lămâie, oregano și usturoi.

Pentru a pregăti o delicioasă pulpă de miel marinată, aveți nevoie de ulei de măsline extravirgin, suc proaspăt de lămâie, 4 căței de usturoi bine tocați, 1 lingură cu oregano uscat, mărunțit, 2 lingurițe cu sare, 1 linguriță cu piper negru, 1 pulpă de miel dezosată.

Mod de preparare

Pentru început, combinați uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, oregano, sare și piper într-o pungă de plastic sigilabilă. Introduceți apoi mielul și sigilați, apoi puneși punga într-o tavă de copt mai adâncă. Lăsați la temperatura camerei pentru 10-24 de ore. Ulterior scoateți pulpa de miel și puneți pe grătarul bine încins. După ce carnea este făcută, se pune într-o tavă și se acoperă. Dacă nu aveți cum să folosiți grătarul, carnea se poate prăji în tigaie.

Cea mai bună garnitură pentru pulpa de miel

Care să fie cea mai bună garnitură la o asemenea bunătate? Cartofi? Orez? Mămăligă? Soteuri de legume? Salate? Ce spuneți de niște morcovi la cuptor glazurați cu miere, muștar și oțet balsamic? Aveți nevoie de 500 g morcovi, 2 linguri cu ulei, 1 lingură rasă cu muștar, 1 linguriță cu miere sau 1 linguriță cu zahăr brun, 1 lingură cu oțet balsamic, ½ linguriță cu chimen, sare, piper.

Spălați bine morcovii și decojiți. Ștergeți cu un prosop și puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. E momentul să faceți dressing-ul. Puneți într-o cratiță uleiul și mierea și încălziți pe foc. Adăugați muștarul, chimenul, oțetul balsamic, sare și piper și amestecați foarte bine. Ungeți morcovii pe toate părțile folosind o pensulă și introduceți tava la cuptor. Din când în când verificați și întoarceți morcovii să se rumenească pe toate părțile.

Sursă foto: savori urbane, nicolaitand

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre