Adevărul este, însă, că puteți slăbi fără frustrare și înfometare. Există soluții pentru a depăși cu succes momentul în care v-ați atins deja obiectivul zilnic de calorii. Un endocrinolog citat de Doctorul zilei cum, cu „puțintică răbdare”, dieta va merge de la sine, iar kilogramele în plus se vor topi.
Persoanele care se confruntă cu kilograme în plus și doresc să scape de ele, trebuie să abordeze procesul de pierdere în greutate în mod rațional, și să aibă în vedere inclusiv alimentele care suprimă pofta de mâncare în dieta zilnică.
Slăbirea trebuie să fie o strategie pe termen lung
Metodele rapide și radicale care promit slăbirea nu sunt eficiente. Acesta e marele secret. Efectele lor sunt, eventual, pe termen scurt, apoi kilogramele se acumulează cu vârf și îndesat. Corpul, frustrat și înfometat își va face provizii când începe să primească din nou de mâncare așa cum era obișnuit. Soluția e o dietă care schimbă modul de alimentație, în pași mici, completată cu niște trucuri.
Endocrinologul Julia Krivovyaz face publică o listă de produse care pot ține de foame mult timp. După ce le consumați, senzația de sațietate va persista. Cu ajutorul lor veți ajunge mai repede la greutatea dorită cu ajutorul lor. Aceste alimente includ avocado, carne, nuci, leguminoase (fasole, năut, linte), legume crucifere.
Regula generală pentru pierderea în greutate sănătoasă este de un kilogram pe săptămână. Asta înseamnă că ideal este să mâncați cu aproximativ 500 – 800 de calorii mai puțin pe zi, față de cât aveți de fapt nevoie.
Slăbiți fără frustrare și înfometare. Lista alimentelor care taie pofta
„Atunci când slăbești, este foarte important să alegi produse și meniuri care să ofere o senzație de sațietate de lungă durată. În cele din urmă, scopul nostru este să eliminăm gustările inutile și porțiile mari care dau calorii în exces. Dacă am avut o masă plină și nu există senzație de foame, atunci ne este mai ușor să mâncăm astfel, să slăbim și să ne menținem”, spune medicul Julia Kryvövyaz.
De exemplu, carnea este un aliment care are nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a fi digerată, așa ca ne simțim satui mult timp. Avem, de asemenea, un răspuns scăzut de insulină la produsele proteice, mai arată specialistul.
Consumați nuci. Acestea sunt bogate în proteine și grăsimi vegetale, au foarte puțini carbohidrați digerabili, drept urmare dau, și ele, o senzație de sațietate de lungă durată.
Legume crucifere (broccoli, conopida, varză albă și varză de Bruxelles) conțin fibre, care pot fi utile pentru pierderea în greutate. De exemplu, o cană de varză de Bruxelles gătită oferă 6 grame de fibre, adică 20% din necesarul zilnic. Varza dă o senzație prelungită de sațietate și nu crește glicemia.
Fasolea, năutul și lintea conțin multe proteine, îmbunătățesc microbiomul intestinal și reduc, de asemenea, senzația de foame.
Avocado este, de asemenea, bogat în minerale, uleiuri sănătoase și fibre, având un conținut scăzut de carbohidrați. După ce ați mâncat avocado, senzația de sațietate va fi de lungă durată. În plus, este foarte util pentru piele, păr, unghii și creșterea imunitate. Totodată, are un efect redus asupra nivelului de insulină, fiind potrivit pentru slăbit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook