Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta asta nu o știați: Omletă cu supă, un deliciu chinezesc

Rețeta asta nu o știați: Omletă cu supă, un deliciu chinezesc
Toți mâncăm ouă. Sunt bogate în proteine și în alte substanțe hrănitoare, esențiale pentru organism. Ouăle sunt atât de bine integrate în meniul oamenilor de pe întreaga planetă, încât au și o zi mondială în care sunt celebrate. Data de 11 octombrie e Ziua Mondială a Oului. Când credeam că le știm pe toate, tocmai am descoperit o rețetă nouă de omletă, care se prepară în 10 minute.

Omleta este probabil cel mai uzual mod de a prepara ouăle. Oricine știe să o prepare, dar nu și această rețetă de omletă cu supă. Este o specialitate chinezească, foarte simplu de gătit.

Nu doar că este ușor de făcut, dar este și extrem de gustoasă. Conține, de fapt, doar ouă bine amestecate și apă sau cu supă, pentru o aromă mai puternică. Poate fi orice fel de supă.

Înainte de a vă apuca de prepararea rețetei, vă mai oferim un motiv în plus ca să o încercați: veți fi mai fericiți. În special gălbenușul oului este foarte important în alimentație, deoarece este o sursă excelentă de triptofan. Acesta este un aminoacid care ajută la producerea serotoninei în creier, inducând astfel starea de fericire. Pe lângă acest aminoacid, fiecare ou conține și tirozină – un alt aminoacid folosit în producerea neurotransmițătorilor, vitamine din complexul B și acizi grași esențiali Omega-3.

Ingrediente pentru omleta chinezească cu supă 

– 3 ouă 

– 1 ½ căni de supă (de pui, legume sau de orice alt fel) sau apă 

– Un praf de sare

– Sos de soia (opțional, pentru topping) 

– Ulei de chili (opțional, pentru topping) 

– Ceapă verde (pentru topping) 

Mod de preparare

Într-un bol se bat bine ouăle, cu un praf de sare. După ce s-au amestecat complet, se adaugă lichidul (apa sau supa). Se trece amestecul printr-o strecurătoare pentru a obține un preparat final mai fin. Omleta cu supă se pune într-un vas care se scufundă două treimi într-o oală cu apă. Se acoperă cu un capac vasul care conține omleta, apoi se acoperă și oala cu apă în care se găsește acesta. Se fierbe la foc mediu timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească.

Scoateți apoi vasul cu omleta și luați capacul deoparte. Tăiați omleta în cuburi și serviți cu ingredientele pentru topping deasupra. Dacă doriți, puteți folosi și alte ingrediente alături de această omletă inedită. Ouăle, se știe, sunt alimente versatile, care se combină excelent atât cu carne, inclusiv de pește, cât și cu brânzeturi și legume. Această omletă chinezească cu supă se servește perfect și alături de orez.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri