Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta cea mai simplă pentru Halloween: dovleac la cuptor

Rețeta cea mai simplă pentru Halloween: dovleac la cuptor
Toamna, dovleacul este vedeta în bucătărie. Este Halloween-ul și copiii vor să sărbătorească americănește cu dovleac găurit sau la cuptor. Cea mai simplă rețetă este să bagi felii de dovleac la cuptor. Durează maximum 30 de minute.

Dovleacul este gustos și foarte sănătos. Se pregătește în multe feluri, supe, plăcinte, garnitură la fripturi, plăcinte. Dar, de Halloween, când sunt atâtea de pregătit pentru a face fericiți copiii, merge o rețetă simplă.

Rețeta cea mai simplă pentru Halloween: dovleac la cuptor

Halloween are loc în noaptea de 31 octombrie şi mai este cunoscut şi sub numele de „All Hallows Day” (Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor) celebrată de creştinii catolici şi de protestanţi. Nu este cu adevărat sărbătoare dacă nu sunt dovleci sculptați și preparate din dovleac.

Dovleacul la cuptor este desertul toamnei și preparatul care ne aduce aminte de gustul dulce al copilăriei. Este gata în maximum 30 de minute. Mai simplu de atât nu se poate.Vă trebuie un dovleac mediu, sare grunjoasă după gust și ulei vegetal.

Mod de preparare

  • Se încinge bine cuptorul. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Tăiem dovleacul felii sau cubulețe.
  • Feliile se pun în tavă, deasupra se presară ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă preferați o porție de dovleac copt mai dulce și cu un plus de aromă, atunci puteți presara și o linguriță de zahăr brun deasupra.
  • Puneți dovleacul la cuptorul încins, lasați-l la copt 20-30 de minute până când dovleacul este moale. Gata!
  • Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți prepara dovleac și cartofi dulci la cuptor. Ca o garnitură la o friptură. Vă trebuie 1/4 kg cartofi dulci, 1/2 kg dovleac, 4 căţei usturoi, 1 lingură unt, 2 linguri zahăr brut, 1/4 linguriţă scorţişoară, sare, după gust, piper măcinat, după gust, verdeaţă pentru decor. Topeşti untul şi îl torni peste legume (tăiate felii), împreună cu zahărul brut, sarea, piperul şi scorţişoara, apoi amesteci. Răstorni legumele într-o tavă cu hârtie de copt, adaugi 4 căţei de usturoi necojit şi laşi la cuptor pentru 30-35 de minute. Când legumele sunt caramelizate, le scoţi din cuptor. Poţi decora cu verdeţuri după gust şi serveşti fierbinte.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre